ep archivo   sede de unicaja banco 20230215154303
UNICAJA BANCO - Archivo

Els analistes de Citi es continuen mostrant optimistes amb Unicaja. A l'últim informe de la companyia novaiorquesa, aquests experts reiteren la recomanació de compra sobre els títols del banc andalús per la seva “inclinació més gran cap als dipòsits minoristes”.

  • 1,31€
  • 0,31%

"Ens agrada la base de dipòsits minoristes d'UNI (a prop del 80% del total), que s'hauria de traduir en una transferència de tipus inferior a la del grup de referència", expliquen des de Citi. Així mateix, també destaquen "els guanys addicionals d'eficiència recolzats per les sinergies de costos derivades de la fusió amb Liberbank" i el perfil de risc "relativament baix" de la cartera de préstecs, amb les hipoteques representant a prop d'un 60% del total.

D'altra banda, aquests analistes també destaquen “l'opcionalitat de capital derivada de la probable aprovació del model IRB hipotecari (generació de capital de prop de més de 70 punts bàsics durant el segon i tercer trimestre)”. "A 7,1x PER i 0,4x PER/VTB, les accions d'UNI són atractives, al nostre parer", sentencien.

Cal assenyalar que Unicaja repartirà aquest divendres, 14 d'abril, un dividend en efectiu de 0,0484 euros per acció amb càrrec als resultats del 2022, cosa que eleva l'import total a distribuir entre els seus accionistes als 128 milions d'euros. Aquesta quantitat suposa un 'pay out' d'aproximadament el 50% del benefici net que el banc va obtenir l'any passat, de 260 milions d'euros. Aquest resultat és un 88,9% superior al registrat el 2021, any de la fusió per absorció amb Liberbank.

Les últimes setmanes, Unicaja va aprovar el nomenament de quatre consellers dominicals que havia proposat la Fundació Bancària Unicaja. A més, el fons Oceanwood va assolir el 7,4% del capital del banc andalús.

Unicaja va publicar els resultats corresponents a l'exercici 2022 el gener passat, un període que es va saldar amb un important augment del benefici fins als 260 milions d'euros. La companyia publicarà els resultats del primer trimestre del 2023 el proper 28 d'abril.

contador