ep archivo   fachada del edificio de caixabank a 5 de abril de 2023 en madrid espana
Eduardo Parra - Europa Press - Archivo

Els experts de Barclays han iniciat la cobertura de tres bancs espanyols cotitzats i n'han destacat CaixaBank com a principal aposta.

  • 1,48€
  • -1,46%
  • 10,24€
  • -1,73%
  • 4,80€
  • -0,56%

Per a CaixaBank, han establert un consell de sobreponderar i una valoració de 5 euros per acció. En el cas de BBVA, han iniciat la seva cobertura amb una recomanació de mantenir i un preu objectiu de 8,80 euros. Per a Sabadell, també aconsellen mantenir, amb una valoració d'1,20 euros.

"El banc està més ben posicionat davant de Sabadell i BBVA en dos assumptes claus: el moment de beneficis i els retorns de capital" als accionistes, expliquen des de l'entitat britànica. Segons els seus càlculs, la rendibilitat per dividend total de CaixaBank el 2024 arribarà al 12,8%.

No obstant això, un dels principals problemes per al banc a curt termini, i que està llastrant la cotització, és que el fons baixista Marshall Wace manté una posició curta sobre el 0,53% del capital des del 5 de maig passat.

CITI REITERA LA SEVA APOSTA PER LA BANCA ESPANYOLA

Fa uns dies, els experts del banc nord-americà Citi van reiterar el consell de compra sobre tots els bancs espanyols cotitzats, a excepció de Sabadell (valor per al qual aconsellen mantenir) després de reunir-se amb els executius del sector durant un viatge a Espanya que han fet recentment.

"Som compradors de tots els bancs espanyols a excepció de Sabadell. Creiem que la correcció de Bankinter i CaixaBank des del començament d'any ha anat massa lluny. BBVA en continua sent la nostra primera opció", assenyalaven des del banc nord-americà.

BANKINTER ELEVA EL PREU DE CAIXABANK FINS ALS 4,90 EUROS

Per la seva banda, els analistes de Bankinter van reiterar el consell de comprar sobre CaixaBank i van elevar el preu objectiu fins als 4,90 euros per acció des dels 4,85 euros.

El consell de compra es justifica perquè "les xifres (del primer trimestre) reflecteixen una millora substancial del marge amb clients i el marge d'interessos creix a un ritme de doble dígit alt, que se situa entre els més alts del sector".

A més, han afegit que "la morositat està a nivells històricament baixos, la ràtio de liquiditat lidera la banca europea i la ràtio de capital CET1 es manté a un nivell elevat, cosa que permet mantenir una política de remuneració atractiva per als accionistes".

Noticias relacionadas

contador