• Els analistes esperaven una caiguda de 3,2 milions de barrils
  • Així, els inventaris se situen als 490.600.000 de barrils

El petroli ha augmentat els guanys després que s'hagin publicat els inventaris dels EUA que han caigut més del previst. Els inventaris nord-americans de cru comercial van caure en 4,7 milions de barrils durant l'última setmana fins als 490.600.000 de barrils, tal com ha informat l'Administració d'Informació Energètica dels EUA (EIA). Els analistes esperaven una caiguda de 3,2 milions de barrils.

Així, el preu del barril de West Texas, de referència als EUA, cotitza amb pujades de l’1,29% fins als 47 dòlars. D'altra banda, el barril de Brent, de referència a Europa, puja un 1,35% fins als 49,43 dòlars.

Les accions de gasolina també van caure més del previst, en 4,4 milions de barrils, en comparació amb les expectatives d'un sondeig de Reuters per una caiguda de 665.000 barrils.

L'American Petroleum Institute havia informat el dimarts d'un augment de les existències de cru i una caiguda de 5,4 milions de barrils als inventaris de gasolina. "Mentre tinguis la gasolina tan forta, és molt difícil vendre cru agressivament", va dir Olivier Jakob, de la consultora Petromatrix.

EIA també va informar que la producció de petroli dels Estats Units ha continuat creixent, augmentant en 32.000 barrils diaris durant l'última setmana per superar els 9,4 milions de barrils diaris.

Els subministraments de l'Organització de Països Exportadors de Petroli (OPEP) també romanen alts, a causa, en gran part, de l'augment de la producció dels estats membres Nigèria i Líbia que fa una ombra sobre els esforços del grup per reequilibrar el mercat.

Noticias relacionadas

contador