• Goldman preveu un compliment del 84% de les retallades col·lectives anunciades per l'OPEP i els països 'no-OPEP'

Goldman Sachs ha revisat la seva estimació sobre el preu del cru per al segon trimestre de 2017 després de la decisió de l'OPEP (Organització de Països Exportadors de Petroli) de reduir la producció enmig d'una creixent demanda per part dels consumidors.

El banc d'inversió va elevar la seva perspectiva de preus per al segon trimestre del proper any a 57,50 dòlars el barril des de 55 dòlars per a la referència West Texas, segons informa CNBC. També va elevar la seva previsió pel Brent a 59 dòlars per barril des dels 56,50 dòlars anteriors.

Hi haurà "poca evidència" de les retallades de producció als quals s'han compromès els països de l'OPEP i els 'no-OPEP' fins a intervinguts-finals de gener, segons Goldman

No obstant això, l'estimació per a desembre pel West Texas es mantenen en 50 dòlars barril atès que una possible pujada de la producció per part de Líbia i un dòlar més fort limitaran les alces en el cru a curt termini.

Quant a les retallades de producció als quals s'han compromès l'OPEP i els principals productors que no pertanyen al càrtel, hi haurà "poca evidència" dels mateixos fins a intervinguts-finals de gener, assenyalen des de Goldman.

"En última instància, el nostre treball sobre el balanç fiscal d'Aràbia Saudita suggereix que el regne té un fort incentiu per retallar la producció per aconseguir una normalització dels inventaris, fins i tot si requereix una retallada unilateral major, d'acord amb els comentaris del cap de setmana passat del ministre d'Energia", assenyalen aquests analistes, i afegeixen que esperen un compliment del 84% de les retallades col·lectives anunciades d'1,8 milions de barrils diaris.

"Més enllà del primer semestre de 2017, esperem que el mercat global es mantingui equilibrat, amb els preus del Brent entre 55 dòlars per barril i 60 dòlars", van afegir des de Goldman.

A aquestes hores del divendres, el cru puja lleugerament. El barril Brent registra unes alces del 0,26%, fins als 54,16 dòlars, mentre que el West Texas suma un 0,20% a dalt, fins als 51 dòlars.

Noticias relacionadas

contador