• El barril de Brent puja un 0,75% i el de West Texas, un 0,72%
Petroleo_Bolsas oilmarkets

El petroli puja a prop de l'1% aquest dimecres impulsat per la caiguda dels inventaris de cru nord-americà i davant del risc de la interrupció del seu subministrament a escala global.

El barril de Brent, referència a Europa, puja un 0,75% fins als 72,09 dòlars. Per la seva banda, el barril de West Texas, referència als Estats Units, puja un 0,72% fins als 67 dòlars.

Els analistes del banc ING justifiquen les pujades "pels riscos geopolítics i el desenvolupament alcista del mercat"

Als Estats Units, els inventaris de cru van cedir un milió de barrils la setmana passada fins als 428 milions, segons l'informe setmanal de l'Institut Nord-Americà del Petroli (API) publicat aquest dimarts. Les dades oficials setmanals del govern nord-americà, publicats per l'Administració d'Informació d'Energia (EIA), es coneixeran aquest mateix dimecres.

Lluny dels Estats Units, els mercats del cru han rebut suport general davant la por d'una sobtada interrupció del subministrament, sumada a les tensions existents a l'Orient Mitjà després de l'atac d'Occident a Síria en un clar repte a la Rússia de Putin. A tot això, es van sumar les renovades sancions del país presidit per Donald Trump a l'Iran i la crisi a Veneçuela.

"Els preus del petroli es mantenen a prop dels seus màxims de tres anys de moment i, amb els inventaris en ordre, l'excés d'oferta dels últims anys sembla haver acabat", destaca William O'Loughlin, analista de Rivkin Securities en declaracions a la CNBC. "La producció de l'OPEP (Organització de Països Exportadors de Petroli) és actualment més baixa del que s'esperava com a resultat de les grans caigudes de la producció veneçolana causades per un deteriorament de la seva situació econòmica", conclou.

Els experts del banc ING van afirmar davant la 'CNBC' que la pujada dels preus del petroli es deu "als riscos geopolítics junts amb el desenvolupament alcista del mercat". Com a conseqüència d'això, l'entitat financera holandesa ha elevat la seva previsió dels preus per a aquest any: el Brent passa dels 60,25 dòlars inicials als 66,50 actuals i el West Texas, dels 57,75 dòlars als 62,50.

Noticias relacionadas

contador