ep petroleo 20170609105101
AVN

El petroli està caient aquest dimecres. El barril Brent baixa un 0,63% mentre que el barril WT cedeix un 0,4%. L'Agència Internacional de l'Energia (AIE), al seu informe mensual publicat aquest dimecres, estima que el fort increment en el preu del cru que s'ha observat durant els últims temps aviat començarà a disminuir-se, cosa que ajudarà a alleujar les preocupacions sobre que l'augment del preu del cru podria perjudicar la demanda i el creixement econòmic mundial.

"És poc probable que els preus augmentin tan bruscament com ho han fet des de mitjans de 2017 i, per tant, l'efecte amortidor sobre la demanda es reduirà", ha assenyalat l'AIE.

L'augment en el preu del petroli ha generat dubtes sobre la fortalesa de la demanda, però l'AIE ha deixat el seu pronòstic de creixement de la demanda de petroli per 2019 pràcticament sense canvis, en 1,4 milions de barrils diaris, similar al nivell de aquest any.

No obstant això, l'Agència ha advertit que hi ha possibles riscos a la baixa en les perspectives de la demanda, incloent-hi "la possibilitat de preus més alts, un debilitament de la confiança econòmica, el proteccionisme comercial i un potencial major enfortiment del dòlar nord-americà".

En termes de subministrament, l'AIE ha revisat a l'alça la seva estimació per 2018 de creixement de la producció 'no-OPEP' a 2 milions de barrils diaris i ha assenyalat que el 2019 també preveu un "creixement rècord" d'1,7 milions de barrils diaris.

L'últim informe de l'AIE arriba enmig de la incertesa sobre l'increment de la producció de petroli que es preveu per als propers dies. Cal recordar que divendres de la setmana que ve se celebra una esperada reunió de l'OPEP (Organització de Països Exportadors de Petroli). De moment, l'OPEP i els grans productors 'no-OPEP', incloent-hi Rússia, mantenen el seu acord per reduir la producció, però caldrà veure si la setmana que ve això es ratifica o no.

Noticias relacionadas

contador