• Els tres han estat acusats de conspirar per restringir l'operativa en divises
  • Formaven part d'un grup d'operadors conegut com 'El Càrtel' que es comunicava per xat
Divisas630

El Departament de Justícia dels Estats Units ha presentat càrrecs contra tres antics operadors de JPMorgan Chase & Co, Citigroup Inc i Barclays Plc en el context d'una recerca global sobre la manipulació dels tipus de canvi als principals bancs.

Richard Usher, extreballador de JPMorgan, Rohan Ramchandani, anteriorment de Citigroup, i Christopher Ashton, ExBarclays, han estat acusats ​​de conspirar per restringir l'operativa en divises en una acusació presentada davant un tribunal federal a Manhattan, informa Reuters.

Els tres acusats formaven part d'un grup d'operadors conegut com ‘El Càrtel’ que es comunicava per xat

ELS OPERADORS D'‘EL CÀRTEL’

Entre els arguments de l'acusació, destaca que entre 2007 i 2013 Usher, Ramchandani i Ashton van conspirar al costat d'altres operadors de l'euro/dòlar pertanyents a un grup de xat electrònic anomenat “El Càrtell" per suprimir la competència al mercat de divises.

Usher, excap d'operadors de JPMorgan al mercat al comptat de divises del G-10, i Ramchandani, excap d'operacions de divises europees de Citigroup, van abandonar tots dos bancs el 2014. Ashton, l'ex cap global d'operativa global de Barclays, va estar al banc britànic fins a 2015.

Així, els tres antics operadors tenien la seva seu al Regne Unit, segons documents judicials i els seus advocats. La defensa dels acusats ha carregat contra el Departament de Justícia dels Estats Units per perseguir a ciutadans que no estan en sòl nord-americà. A més, el representant de la defensa de Ramchandani, ha assenyalat que l'ex Citi ha estat investigat durant 18 mesos per les autoritats britàniques i no es van presentar càrrecs, recull Reuters.

Aquest cas arriba després que JPMorgan, Barclays, el Royal Bank of Scotland i una unitat de Citigroup es declaressin culpables al maig de 2015 de conspirar per manipular els tipus de canvi, acordant en aquest moment pagar més de 2.500 milions de dòlars en multes penals, recorda l'agència de notícies.

Noticias relacionadas

contador