• El peso segueix destinat a depreciar-se a mig termini, l'objectiu de Rabobank són les 23,74 unitats
peso mexicano port

Dues de les divises llatinoamericanes que els operadors mantenen al radar, el peso mexicà i el real brasiler, han cedit terreny contra el dòlar al tancament setmanal. Ambdues presenten una interessant acció del preu. En el cas de la moneda asteca perquè segueix sent una de les més damnificades per les polítiques de Donald Trump i pel què fa a la brasilera, perquè ha aconseguit un recent màxim d'un any i mig contra el ‘bitllet verd’.

No obstant això, el real ha cedit un 0,58%, fins aconseguir els 3,0830 dòlars, després d'haver tocat un rècord mai vist des de juny del 2015. La moneda ha reaccionat a l'alça després de l'anunci del Banc Central de Brasil que reprendrà la seva política monetària intervencionista, després d'una pausa de dues setmanes.

Rabobank: el dòlar reprendrà el seu avanç contra el peso i “trencarà a través del màxim anterior a les 22,0368 unitats”

El peso mexicà, per la seva banda, ha afegit un altre 0,44% a les pèrdues que va deixar a la sessió del 15 de febrer i que sumen més d'un 2%, fins a un preu per sobre de les 20,4400 unitats per cada bitllet verd. Segons els experts de Rabobank, l'acció del preu del dòlar/peso mexicà havia estat moderada després de l'anunci de Banxico del passat 9 de febrer, que com s'esperava va elevar els tipus d'interès en 50 punts bàsics, fins al 6,25%.

Asseguren els analistes que la pressió a la baixa sobre el peso “persistirà tret que el dòlar es depreciï per sota dels 20 pesos”. “La reculada des del rècord als 22 pesos, fins a nivells per sota de les 20,50 unitats va ser impulsada per la presa de beneficis en el dòlar/peso mexicà, combinat amb la suavitat general del dòlar”, argumenten. Per aquest motiu, els experts del banc d'inversió holandès sostenen que el dòlar reprendrà el seu avanç contra el peso i que “trencarà a través del màxim anterior a les 22,0368 unitats”, sent el seu objectiu, des d'una perspectiva purament tècnica, “els 23,74 pesos, donada la formació d'un triangle de continuació al desembre”.

Noticias relacionadas

contador