• Trump prepara un gran paquet de mesures aranzelàries contra la Xina
  • La reunió de la Reserva Federal ha quedat relegada a un segon pla
brokervendiendo

Wall Street ha obert amb pujades de més del 0,2% de mitjana, després de les fortes pèrdues que van registrar aquest dilluns els índexs novaiorquesos. El Dow Jones és l'índex que cotitza amb les majors pujades, del 0,4%, mentre que el Nasdaq puja un 0,13%.

  • 487,26$
  • -1,34%

Aquest dilluns, el Dow Jones va caure un 1,3%, l'S&P 500, un 1,4% i el Nasdaq, un 1,8%, afectat pel negatiu comportament de Facebook, que es va desplomar un 6,7% després de l'escàndol del robatori de dades de 50 milions d'usuaris. La xarxa social anticipa caigudes properes a l'1%, perquè els inversors segueixen qüestionant si gestiona adequadament les dades dels internautes.

L'enfonsament de Facebook va provocar fortes pèrdues del 5% al sector d'Internet. A més, els inversors també van vendre de manera agressiva fabricants de xips, ja que l'índex de semiconductors de Filadèlfia, un indicador molt seguit pel mercat, va baixar gairebé un 2%.

Aquest dimarts, la xarxa social de Mark Zuckerberg continua amb les caigudes, en aquest cas, cedeix més d'un 2% i les seves accions se situen als 168,7 dòlars.

PROTECCIONISME

En aquest escenari, una altra de les notícies de la jornada és que el president dels EUA, Donald Trump, prepara un paquet de mesures aranzelàries a la Xina que puja a 60.000 milions de dòlars i que, segons informa The Washington Post, podria fer-se realitat aquest mateix divendres.

El paquet podria aplicar-se a més de 100 productes que, segons l'Administració de Trump, es van desenvolupar mitjançant l'ús de secrets comercials que la Xina va robar a les empreses nord-americanes o forçar a lliurar-los a canvi d'accedir al seu mercat.

RESERVA FEDERAL

La caiguda de Facebook i les mesures proteccionistes que prepara Trump han relegat a un segon pla la reunió sobre política monetària que celebra la Reserva Federal (Fed). El comunicat sobre política monetària i les noves previsions econòmiques i sobre els tipus d'interès es coneixeran aquest dimecres, a les 19:00 hora espanyola.

El mercat descompta gairebé al 100% que la Fed pujarà 25 punts bàsics el preu del diner, fins a l’1,5%-1,75%. També que els membres del banc central elevaran la seva estimació de creixement i d'inflació per als EUA i al mateix temps reduiran la seva previsió sobre l'evolució de la taxa d'atur.

El gran debat se centra en el diagrama de punts sobre l'evolució dels interessos. La Fed va anticipar al desembre tres pujades de tipus el 2018 i tres el 2019, però el mercat ha començat a descomptar que potser pugi quatre vegades els tipus aquest any. Aquesta serà una de les principals claus per als inversors.

Des de Link Securities, comenten que les vendes al sector tecnològic, les tensions comercials entre els EUA i la Xina i la possibilitat que la Fed endureixi la política monetària "estan generant una elevada incertesa entre els inversors" quan "no han acabat de recuperar la confiança en el mercat després de les fortes caigudes que va experimentar la renda variable mundial fa una mica més d'un mes".

ALTRES MERCATS

Una de les referències que cal vigilar serà l'encreuament euro/dòlar. La divisa europea es deprecia un 0,19%, fins als 1,2313 dòlars. Al mercat de deute, el rendiment del bo nord-americà a 10 anys repunta fins al 2,872% (màxim anual al 2,956%).

Al mercat de matèries primeres, el petroli West Texas puja un 0,73%, fins als 62,51 dòlars, mentre el cru Brent puja un 1,04%, fins als 66,74 dòlars (màxim anual als 70,78 dòlars). Per la seva banda, l'unça d'or cau un 0,46%, fins als 1.311 dòlars (màxim anual als 1.370,5 dòlars).

Noticias relacionadas

contador