• Netflix es dispara un 9% i el seu valor en borsa supera els $100.000 milions
  • Aquest dimarts, torn per a Johnson & Jonhson, Procter & Gamble, Texas Instruments i Verizon
broker660reflexiones

Signe mixt a Wall Street, ja que el Dow Jones cau lleugerament un 0,1%, mentre l'S&P 500 avança un 0,1% i el Nasdaq es revalora un 0,3%, després que els tres índexs tanquessin aquest dilluns en nous màxims històrics.

  • 564,80$
  • 1,74%

Tant el Dow Jones com l'S&P 500 es revaloren ja un 6% al mes de gener, mentre al Nasdaq 100 avança un 8% aquest any. Una impressionant ratxa alcista que se suma a l'excel·lent comportament de 2017. De moment, la renda variable nord-americana 'segueix de festa', tot i que cal recordar que en algun moment s'acabarà i que la 'ressaca' posterior pot ser molt dolorosa.

En qualsevol cas, encara no ha arribat aquest moment i el mercat segueix gaudint sota la premissa del 'carpe diem' i una nova tanda de resultats empresarials que han estat ben rebuts pels inversors. Menció especial per Netflix, que 'vola' un 9% en la preobertura després de publicar les seves xifres del quart trimestre. La plataforma en línia de continguts val 100.000 milions de dòlars en borsa i cotitza en màxims històrics.

Aquest dimarts, és el torn de les empreses del Dow Jones, Johnson & Jonhson, Procter & Gamble, Texas Instruments i Verizon Communicacions. En el cas de Verizon, les seves accions es revaloren un 3% després de publicar els seus comptes. J&J avança un 0,4% i TI puja un 0,7%, mentre P&G cau un 1,7.

Dimecres, presentaran les seves xifres Comcast, Ford Motor i General Electric. I dijous, 3M, Boeing, Caterpillar, Intel i Starbucks. Finalment, divendres faran el mateix Colgate-Palmolive, Honeywell i Lockheed Martin.

D'altra banda, el Regne Unit ha bloquejat la compra de Sky per 21st Century Fox a causa que l'operació "no va en interès del públic". En aquest sentit, suscita problemes de pluralitat per l'excessiu control sobre l'oferta informativa que proporcionaria la família Murdoch.

Finalment, les accions de Twitter cauen un 3% després que el seu director d'operacions (COO), Anthony Noto, hagi abandonat l'empresa per dirigir una altra companyia.

POLÍTICA I ECONOMIA

Els inversors també han 'celebrat' l'acord del Congrés per estendre el finançament del Govern federal fins al 8 de febrer, tot i que en opinió d'alguns experts el veritable problema per a l'Administració Trump es produirà quan hagi de negociar un acord sobre el sostre de deute a mitjans de març.

D'altra banda, l'Administració Trump ha imposat els seus primers aranzels a la importació de panells solars i rentadores des d'Àsia, fet que provocarà la pujada de preu d'aquests productes, segons han confirmat companyies com Samsung i recull 'Bloomberg'. Un dels factors negatius que cal considerar el 2018 és una guerra comercial a nivell mundial per l'augment del proteccionisme als EUA.

A nivell econòmic, la principal dada de la setmana serà la primera estimació del PIB del quart trimestre als EUA. S'espera un creixement del 3%, encara que aquesta referència no es coneixerà fins divendres que ve. Dimecres, es publicaran les dades preliminars de gener d'activitat al sector serveis i també al de manufactures. I dijous, coneixerem les dades d'atur setmanal i les vendes d'habitatges nous. A l'escena internacional, se celebra l'influent Fòrum econòmic mundial de Davos.

ALTRES MERCATS

Al mercat de divises, l'euro es deprecia un 0,06%, fins a 1,2245 dòlars. La divisa europea va marcar la setmana passada un nou màxim des de 2014 als $1,2324 i els experts de 'Bolsamanía' no descarten que pugui buscar fins i tot nivells de $1,26. A més, la lliura esterlina ha tocat el nivell d’1,40 dòlars per primera vegada des del Brexit.

En quan a les matèries primeres, el petroli West Texas puja un 0,2%, fins a 63,71 dòlars, mentre el cru Brent puja un 0,13%, fins a $69,15, després de superar la setmana passada màxims des de desembre de 2014 per sobre de 70 dòlars. Per la seva banda, l'unça d'or puja un 0,38%, fins a 1.337 dòlars.

I al mercat de deute, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys es relaxa fins al 2,627%, després de marcar màxims des de 2014 al 2,66%. Els inversors es pregunten si ha començat a esclatar el mercat de bons, cosa que pot provocar un cataclisme financer a nivell global.

Noticias relacionadas

contador