bolsa madrid ibex

S'espera que les accions europees obrin a l'alça i recuperin part del terreny perdut després de la volatilitat experimentada les últimes sessions als mercats després de la decisió del Regne Unit d'abandonar la Unió Europea. L'Ibex torna a obrir després de les caigudes de les últimes sessions en 7.645 punts.

DAX

  • 18.161,01
  • 1,36%
  • 11.154,60
  • 1,56%

Les borses europees es van desplomar al tancament el dilluns amb tots els sectors registrant grans pèrdues. Els bancs, aerolínies i serveis financers van tancar amb pèrdues de més del 7,5%. Mentrestant, la lliura esterlina va tocar el seu mínim de 31 anys i les accions d'Estats Units van tancar amb caigudes de l'1,5%. A Espanya, l'Ibex va tornar a viure una sessió a la baixa després de perdre guanys inicials superiors al 3%, per caure finalment un 1,83% fins als 7.645 punts.


La decisió britànica d'abandonar la UE ha provocat que creixi el temor a una disminució significativa del creixement global, mentre que els terminis per a la sortida del Regne Unit encara no estan gens clars. Standard & Poors també va anunciar dilluns passat la rebaixa de la qualificació de crèdit sobirà del Regne Unit d’"AAA" a "AA", a causa del referèndum d'independència de la UE. D'altra banda, Fitch ha rebaixat la qualificació d’AA+ a AA amb perspectiva negativa.


El ministre de finances del Regne Unit, George Osborne, s'ha exclòs ell mateix com a possible successor del primer ministre conservador, David Cameron (qui va renunciar després del resultat del Brexit) al·ludint aquesta decisió a la seva feroç defensa de la permanència de la Unió Europea, ha informat Reuters. D'altra banda, el president del Banc Central Europeu, Mario Draghi va expressar la seva "tristesa" després de la decisió presa per Gran Bretanya.


En la cimera europea que se celebra aquest dimarts a Brussel·les, i a la qual assisteix Cameron, s'espera que s'apliqui encara més pressió sobre el Regne Unit després de l'engegada de l'article 50, que inicia el procés de retirada de la UE.


A Àsia dimarts, la majoria dels mercats han perdut terreny però van aconseguir mantenir-se més o menys estables. El Nikkei 225 del Japó puja un 0,25%, el Kospi a Corea del sud avança un 0,5%, a la Xina continental, el compost de Xangai perd un 0,14% i a Hong Kong, l'índex Hang Seng és el que més es ressent, amb un retrocés del 0,77%.


En l’àmbit macroeconòmic, aquest dimarts als EUA es coneix el PIB del primer trimestre, així com la confiança del consumidor de juny i l'índex manufacturer de la Fed de Richmond. En l’àmbit empresarial a Espanya reparteixen dividend Acciona, Endesa i Red Eléctrica, i als EUA Nike presenta resultats.

contador