• El banc millora fins a 1.650 punts el seu objectiu alcista pel MSCI Europe
  • Aquest índex engloba a la renda variable de 15 països europeus, inclòs Espanya
brokers-inversores

Els analistes de Morgan Stanley han elevat la seva visió alcista per a les borses europees en 2017, després d'augmentar el seu pronòstic de tancament anual per a l'índex MSCI Europe fins a 1.650 punts des dels anteriors 1.500 punts.

  • 11.154,60
  • 1,56%

Aquest moviment implica un recorregut alcista addicional del 8% per a aquest índex, que cotitza en 1.572 punts i engloba a la renda variable de 15 països europeus, entre ells Espanya (amb un pes del 5%). En aquests moments, l'Ibex puja un 0,4%, fins a 10.350 punts.

Morgan Stanley ha elevat fins al 16% des de l'anterior 12% la seva previsió d'augment dels beneficis empresarials a Europa en 2017, la qual cosa dona suport a la seva millora de previsions per a la renda variable del Vell Continent.

En aquest escenari, el banc nord-americà aposta clarament pels bancs. "El sector financer segueix sent la nostra àrea preferida del mercat, ja que veiem espai per a majors valoracions i un augment de la rendibilitat".

En l'àmbit econòmic, Morgan Stanley es mostra gratament sorprès per un major creixement econòmic dels països europeus i també per un augment major del previst de la inflació. En la seva opinió, en un escenari més 'normalitzat' per a l'economia, hi ha més possibilitats que les borses "sorprenguin a l'alça".

Aquests experts dediquen una especial atenció al sector financer europeu, que roman com la seva clau d'inversió a Europa. "Seguim recomanant una sobreponderació al sector financer europeu, ja que hem entrat en un 'moment dolç' en el qual gairebé tots els factors són positius", afirmen.

Entre els principals catalitzadors citats per Morgan Stanley, apareixen "la recuperació dels beneficis des de mínims històrics de rendibilitat, la valoració baixa des d'una perspectiva històrica enfront de la resta del mercat i els bancs dels EUA, una previsió més positiva per al benefici per acció, la millora econòmica que millorarà la qualitat del crèdit i impulsarà els préstecs i una menor càrrega regulatòria al costat de balanços més sòlids".

Noticias relacionadas

contador