• Les Nacions Unides ha tranquil·litzat els ànims i ha afirmat que la seva intenció no és canviar el règim de Corea del Nord
  • Apple és protagonista de totes les portades després de la presentació de l'iPhone X
cbibex35 bolsa

L'IBEX 35 tanca per quarta jornada consecutiva amb pujades, aquest dimecres del 0,34% fins a les 10.371 punts, gràcies en gran mesura per l'empenta de la banca. Els valors que més han pujat són Amadeus (+1,67%), Bankinter (+1,62%), CaixaBank (+1,45%) i Banc Sabadell (+1,44%) mentre que les accions que més perjudiquen el selectiu espanyol són Siemens Gamesa (-2,49%), Acerinox (-1,75%) i Mediaset España (-1,65%).

  • 11.134,40
  • 1,37%

Amb les tensions geopolítiques més o menys 'controlades' -les Nacions Unides ha tranquil·litzat els ànims i ha afirmat que la comunitat internacional no busca un canvi de règim a Corea del Nord-, les places segueixen el seu camí a la recerca de màxims a l'espera dels catalitzadors més importants de la setmana (la reunió de tipus d'aquest dijous del Banc d'Anglaterra o la 'quàdruple hora bruixa' de divendres). Wall Street ha obert amb caigudes lleus, mentre que Àsia ha conclòs la jornada amb moviments moderats i signe mixt.

"En principi no s'esperen canvis en les seves polítiques acomodatícies però caldrà estar atents al comunicat i al resultat de la votació dels seus membres sobre això", assenyalen els experts de Link Securities en parlar de la reunió del BoE.

Pel que fa a la resta, un dels protagonistes indiscutibles és Apple i el seu iPhone X de 1.000 dòlars. "Hi ha dubtes sobre la capacitat de la companyia de vendre el nou iPhone X en mercats com l'asiàtic a causa del seu elevat preu", assenyalen des de Link Securities, i afegeixen que tot apunta que amb aquest smartphone Apple inicia un nou cicle del seu terminal.

En altres mercats, el petroli s'ha capgirat i puja un 0,8% de mitjana. El Brent suma un 0,57%, fins als 54,55 dòlars, mentre que el West Texas avança un 1,04%, fins a 48,73 dòlars. La pressió per l'huracà Irma ha disminuït i ja es va fent balanç: es parla d'almenys 12 morts a Florida i 43 al Carib, cosa que eleva a 55 el total de morts per l'huracà. L'euro es deprecia un 0,41% respecte al dòlar fins als 1,1914 dòlars, mentre que la rendibilitat del bo espanyol a deu anys cau un 1,584%, mentre que a dos anys cau un -0,310%. L’'or negre' es veu afavorit per un informe de l'Agència Internacional de l'Energia, en el qual anticipa la major pujada de la demanda mundial de petroli aquest any des de l'exercici 2015.

Pel que fa a l'agenda del dia, l'IPC d'agost a Espanya puja una dècima, fins a l’1,6%. A més, aquest dimecres es publica la producció industrial de l'Eurozona de juliol i l'índex de preus de la producció dels Estats Units d'agost. També es coneixeran les dades setmanals d'inventaris de cru a l'altra banda de l'Atlàntic. A Alemanya, l'IPC d'agost ha augmentat un 1,8%, tal com s'esperava.

Des del punt de vista tècnic, "l'IBEX 35 intenta acostar-se a la zona de resistències que presenta al voltant dels 10.600 punts, la part superior del canal baixista pel qual s’està desplaçant el preu des de fa una mica més de quatre mesos. aquest millor comportament es deu gairebé en exclusiva al bon comportament d'Inditex, Banc Santander i BBVA. Així, des dels mínims de la setmana passada l'entitat basca acumula una pujada del 4,5%, Santander, del 5% i Inditex, de gairebé el 6 %. I si ens fixem en el comportament dels nostres veïns europeus podem veure com aquests s'allunyen de resistències cada dia que passa i comencen a mirar de reüll cap als màxims anuals", explica José María Rodríguez, analista tècnic de Bolsamanía.

"Cosa que a dia d'avui queda molt lluny per l'IBEX 35 ja que, ni tan sols, hem estat capaços de superar les primeres resistències importants, la part superior del canal baixista dels últims mesos. Només per sobre dels màxims d'agost, als 10.758 punts, donarem per finalitzada la fase correctiva en el nostre índex i des d'aquest moment contemplarem com a escenari més probable una tornada als màxims anuals", comenta Rodríguez.

Noticias relacionadas

contador