• La baixada més significativa es produeix a CaixaBank
ep jordi gual i gonzalo gortazar caixabank
CAIXABANK

Goldman Sachs colpeja el sector financer. El banc d'inversió nord-americà ha rebaixat en bloc els preus objectius de les entitats cotitzades espanyoles, encara que el major descens de la valoració es produeix als dos bancs catalans, Caixabank i Sabadell.

  • 1,89€
  • -0,13%
  • 4,99€
  • 2,01%

En concret, empitjora en un 16,8% el preu objectiu de Caixabank fins als 4,12 euros i en un altre 13,9% el de Sabadell fins als 1,73 euros. Per la seva banda, el nou preu objectiu per a les accions del BBVA se situa als 7,03 euros, un 10,6% menys, mentre en el cas de Bankinter la retallada és del 9,7%, fins a 6,71 euros, i per a Bankia, un 6%, fins a 4,17 euros. En el cas del Santander, el preu objectiu fixat per Goldman Sachs es redueix un 3,6%, fins a 6,17 euros.

Tot i que havíem previst un augment de les tensions, el nivell d'incertesa s'ha incrementat més enllà de les nostres expectatives inicials

"Tot i que havíem previst un augment de les tensions, el nivell d'incertesa s'ha incrementat més enllà de les nostres expectatives inicials", assenyala l'influent banc de Wall Street en una nota, en què adverteix que una potencial declaració unilateral d'independència (DUI) de Catalunya alimentaria la incertesa política general i provocaria significativa volatilitat en la cotització de les accions de la banca.

En la seva anàlisi, Goldman Sachs adverteix del potencial impacte per la sortida de dipòsits d'aquelles entitats amb base a Catalunya, així com l'efecte sobre el creixement de la concessió de préstecs i en la qualitat del crèdit.

No obstant això, l'entitat subratlla el limitat marge de contagi d'aquests problemes en altres entitats europees, ja que el mercat bancari espanyol està dominat per entitats domèstiques, afegint que el Banc Central Europeu (BCE) posa a disposició de tots els bancs de la zona euro facilitats de liquiditat "generoses en termes de volum, preu i termini".

Noticias relacionadas

contador