• A més, afegeixen que els bancs centrals estan sent un suport per a les borses
  • Aquesta setmana és intensa en referències macroeconòmiques
inversores-contentos2

Els inversors també se'n van de vacances. Això ha degut passar a les últimes setmanes amb el comportament lateral de les principals borses euroees. Ara, a la tornada a la feina, es troben amb un mercat en el qual hi ha raons per fugir del pessimisme del viscut en l'any fins agost, expliquen a Bankinter.

Aquesta setmana, de transició entre agost i setembre, porta amb si mateix "intensitat macro". Importants referències com l'ISM Manufacturer o l'Informe d'Ocupació als Estats Units que "mostraran una mica de pèrdua de manxa", adverteixen els analistes de Bankinter al seu informe setmanal de mercats. No obstant això, "l'ocupació nord-americana evoluciona bé i no té importància si algunes xifres afluixen".

Tot i que les dades econòmiques d'aquesta setmana siguin dèbils, "no afectaran gaire perquè estem en un cicle expansiu gairebé consolidat"

Així, encara que les dades econòmiques d'aquesta setmana siguin dèbils, "no afectaran gaire perquè estem en un cicle expansiu gairebé consolidat, encara que no explosiu, i perquè el mercat està suportat pels bancs centrals", dues raons per ser optimista i que detallen a Bankinter: "El que ens espera és millor, en general, del que creiem".

1. CICLE ECONÒMIC EXPANSIU

“El món creix potser una mica menys del 3%. Les economies desenvolupades, millor: Alemanya +1,8%, França +1,4%, Itàlia +0,7%, Espanya +3,2%, Regne Unit +2,2%, Japó +0,6% (suficient per una economia sense atur), Estats Units +1,1% (però accelerant fins a l'entorn del 2%)”, indica l'informe de Bankinter. Unes xifres de creixement sobre les que "no es pot dir que siguin preocupants", a la qual cosa s'ha d'afegir l'absència d'inflació que permet perllongar l'escenari de tipus reduïts.

2. EL MERCAT HO "AGUANTA" TOT

Les borses europees llancen saldos negatius en l'acumulat de l'any (-13% el IBEX-35), que contrasten amb els màxims històrics dels principals índexs de Wall Street. "Els bancs centrals s'han convertit en un factor de suport determinant. Actuen directament sobre els preus dels bons, però indirectament la seva influència s'exten cap a totes les classes d'actius. Borses incloses", expliquen a Bankinter. En aquest context, els beneficis empresarials "no són brillants”, però els tipus baixos "fan que les companyies valguin més".

contador