• El Ibex continúa por encima de los 8.500 puntos y ya lleva más de dos semanas cotizando en torno a este nivel.
  • El FOMC presentará su comunicado tras una reunión de dos días a las 20:00
bolsa madrid ibex

Borses en positiu en una sessió que estarà marcada per la decisió de política monetària de la Reserva Federal dels EUA (Fed) i per l'onada de resultats empresarials, amb Banco Santander presentant uns resultats gairebé un 32% inferiors al mateix període de l'any anterior. La major part dels índexs mundials va tancar dimarts amb pocs canvis en les seves cotitzacions, reservant la volatilitat per a una sessió amb més dades importants com la d'aquest dimecres. L'IBEX continua per sobre dels 8.500 punts i ja fa més de dues setmanes que cotitza al voltant d'aquest nivell.

  • 4,85€
  • 2,16%

DAX

  • 18.161,01
  • 1,36%
  • 11.154,60
  • 1,56%

Els mercats europeus es troben a l'espera de la decisió del Comitè Federal de Mercat (FOMC), que presentarà el seu comunicat, després d'una reunió de dos dies, a les 20.00, hora de Madrid. Els analistes no esperen que hi hagi canvis de tipus però sí estan atents davant possibles pistes sobre el futur.

A Àsia, les accions japoneses s'han recuperat de les caigudes de dimarts, amb el Nikkei 225 avançant gairebé un 2%. A la Xina, l'índex de Xangai retrocedeix un 2,6% seguit de la resta d'índexs asiàtics, que també cauen, encara que amb menys força.

Als EUA, el Partit Demòcrata ha confirmat Hillary Clinton com a candidata a la presidència, convertint-se en la primera dona escollida per un gran partit als EUA. L'exsecretària d'Estat i primera dama es va assegurar els 2.383 delegats necessaris per guanyar a Dakota del Sud.

En el pla macroeconòmic, hi haurà vendes detallistes d'Espanya, evolució del PIB al Regne Unit i als EUA, comandes de béns no peribles, dades sobre habitatge i finalment, inventaris de cru.

RESULTATS EMPRESARIALS

A Espanya, Banco Santander ha publicat les seves xifres abans de l'obertura del mercat, amb un benefici net entre gener i juny de 2.911 milions d'euros, xifra que suposa un descens del 31,7%, a causa principalment de l'impacte de resultats extraordinaris i de l'evolució de divises com la lliura o el real brasiler. Tot i aquesta caiguda, la dada se situa per sobre del que esperava el mercat. En l'obertura les seves accions pugen més d'un 3% i lideren els avanços a l'IBEX.

Deutsche Bank, el primer banc alemany per actius i un dels més importants de la Zona Euro, ha presentat els seus resultats aquest dimecres, amb un fort deteriorament durant els sis primers mesos de l'any davant l'exercici anterior. Així, l'entitat ha generat un benefici net de 232 milions d'euros, xifra que suposa un 83% menys en termes interanuals.

Aquest dimecres també presenten resultats DIA, Ebro Foods, Endesa, Gas Natural, Acerinox, Gamesa i Mediaset a Espanya i altres empreses importants com Coca Cola, Boeing o Facebook als EUA.

Durant la sessió de dimarts, les accions d'Apple van pujar amb força al mercat "after hours", ja que l'empresa va reportar vendes d'iPhone per al tercer trimestre que van superar les expectatives. Mentrestant, Twitter va revelar el seu pitjor creixement d'ingressos trimestrals des de la seva sortida a borsa i les accions de la xarxa social es van enfonsar més d'un 11%.

Lee además:

Aena eleva su beneficio casi un 80% en el primer semestre, hasta 492 millones

Tres cosas que el mercado espera de la Fed

Dia rebaja sus ganancias un 12,6% en el primer semestre y aumenta sus ventas en España un 3,7%

contador