• Alhora, s'ha desfet d’aproximadament el 94,5% dels seus títols d'IBM
warren buffett

Berkshire Hathaway, el vehicle inversor del multimilionari inversor Warren Buffett, va revelar aquest dimecres que ha incrementat els seus títols d'Apple un 23,3%, fins als 165,3 milions d'accions, segons els arxius del regulador americà SEC. Alhora, s'ha desfet d'aproximadament el 94,5% dels seus títols d'IBM, i es va quedar només amb 2,05 milions d'accions.

  • 169,30$
  • -0,35%

IBM

  • 167,13$
  • -1,05%

L'any passat, en declaracions a la CNBC, Buffett va dir que estava més segur del futur d'Apple que del de IBM. Al novembre, Berkshire va comunicar una retallada de la seva participació en IBM en un 32% i un augment de la seva presència en Apple. Abans de conèixer aquest últim increment que es va donar a conèixer aquest dimecres, Berkshire ja era el quart major accionista d'Apple, segons dades recollides per FactSet.

"IBM és una gran companyia, però també té grans competidors", va dir Buffett a CNBC l'any passat.

Aquest últim moviment de Berkshire arriba en un moment interessant tant per a Apple com per a IBM. Les dues companyies, rivals als 80, han pres camins diferents al llarg dels anys. Mentre IBM ha tingut problemes amb les tendències en tecnologia empresarial, Apple s'ha convertit en una força dominant a l'electrònica de consum.

No obstant això, els ingressos d'IBM van créixer al gener per primera vegada en 23 trimestres, un indicatiu que potser està començant a consolidar la seva estratègia. Mentrestant, Apple s'ha enfrontat a un elevat nivell de crítiques, amb dubtes al voltant de les vendes del seu iPhone X. Tot i així, durant el seu primer trimestre fiscal (últim trimestre de 2017) va obtenir un benefici rècord de 20.065 milions, xifra que suposa un 12% més que durant el mateix període de l'any anterior. "Ens satisfà informar del millor trimestre en la història d'Apple", va declarar el seu conseller delegat, Tim Cook.

Noticias relacionadas

contador