• Wall Street va tornar a protagonitzar una jornada volàtil i el Dow Jones va caure més d'un 4%
  • La volatilitat segueix sent la gran protagonista de les borses
cbasia short1

Les borses asiàtiques s'han vist contagiades per la volatilitat que acompanya aquesta setmana Wall Street i han tancat amb importants caigudes. El mercat asiàtic està sent un altre dels grans afectats per l'alta volatilitat i les caigudes que està patint Wall Street, que es va deixar ahir un 4% submergit en una volatilitat extrema.

  • 37.934,76
  • 0,81%

Les caigudes a Àsia van reflectir la projecció de les accions dels Estats Units, que van caure un cop més dijous a causa que els inversors estaven preocupats pels majors rendiments dels bons dels Estats Units. La venda massiva als Estats Units va arribar després que el rendiment del bo del Tresor nord-americà a 10 anys s'acostés als seus nivells més alts en quatre anys.

D'aquesta manera, l'índex Nikkei de la Borsa de Tòquio ha tancat amb una caiguda de 508,24 punts, un 2,32%, fins a situar-se als 21.382,62 punts. El segon indicador, el Topix, que agrupa els valors de la primera secció, va baixar 33,72 punts, un 1,91%, fins a les 1.731,97 unitats.

Gairebé tots els sectors que cotitzen en aquests dos índexs van tancar amb pèrdues. Els fabricants d'automòbils, les financeres, els fabricants i les accions tecnològiques van operar fermament en territori negatiu. Entre els blue chips, Toyota es va enfonsar un 1,04%, Fanuc Manufacturing va perdre un 4,05% i Fast Retailing va baixar un 3,5%. El Nikkei 225 estava en territori de correcció, després d'haver disminuït un 12 per cent des del seu màxim de 52 setmanes fins divendres al matí.

A l'altre costat de l'Estret de Corea, el Kospi va perdre un 1,63%, i la majoria dels sectors comerciaven en territori negatiu. El pes pesat de la tecnologia, Samsung Electronics, va caure un 2,3 per cent a la tarda. Dijous, les notícies tampoc van ajudar, ja que els fiscals havien dut a terme un registre a les oficines de la companyia com a part d'una investigació sobre l'anterior president sud-coreà Lee Myung-bak, tal com ha apuntat Reuters, citant l'agència de notícies Yonhap.

Al continent, el compost de Xangai va caure un 4,11% i el compost de Shenzhen es va enfonsar un 2,63%. Per la seva banda, l'índex CSI 300 de blue chip va caure un 4,43%.

El Banc Popular de la Xina va anunciar divendres que va llançar a prop de 2 bilions de iuans (316.280 milions de dòlars) en liquiditat per satisfer la demanda d'efectiu abans de l'Any Nou Lunar, ha informat Reuters.

Mentrestant, les dades publicades divendres van mostrar que l'índex de preus al consumidor va pujar un 1,5% al ​​gener en comparació amb fa un any, d’acord amb les previsions. Mentrestant, l'índex de preus al productor va pujar un 4,3% a l'any, una mica per sota del 4,4% projectat en una enquesta de Reuters.

Noticias relacionadas

contador