• A més de cinc analistes també fitxa d'azValor Mayte Juárez i Santiago Cortezo
  • Els productes de la firma seran accessibles per a inversors detallistes
parames invirtiendo a largo plazo

La nova gestora de Francisco García Paramés va agafant forma. A més del fitxatge de cinc analistes d'azValor, també s'incorporaran des de la firma dels seus excompanys de Bestinver dos professionals més a una gestora que durà per nom Cobas Asset Management.

Paramés (La Corunya, 1963) compleix així l'objectiu de nomenar el seu nou projecte amb una cosa personal i fàcilment pronunciable en parlar tant en espanyol com en fer-ho en anglès. Cobas és una platja on anava de nen, a prop de Ferrol, amb la qual cosa servirà de recordatori als seus orígens gallecs. Ara, serà la marca de la gestora de Paramés, segons ha avançat avui Expansión i ha pogut confirmar Bolsamanía.

Paramés ha sol·licitat l'aprovació del llançament d'un fons en el qual figuraria com a assessor i que estaria sota el paraigua d'una altra gestora. Serviria com a pont fins que operi Cobas AM

La documentació necessària per al llançament de la nova gestora ja està en mans de la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), encara que la situació excepcional del regulador, amb José Manuel Santos-Suárez com a president de manera interina, podria fer que el procés es demorés.

Davant aquesta possibilitat, Paramés ja va anunciar en la presentació del seu llibre 'Invertint a llarg termini' que es plantejava assessorar un fons d'inversió. Segons ha pogut saber Bolsamanía, el veterà gestor ha sol·licitat l'aprovació del llançament d'un fons en el qual figuraria com a assessor i que estaria sota el paraigua d'una altra gestora. El vehicle es traspassaria posteriorment a Cobas Asset Management quan veiés la llum, amb la qual cosa serviria de pont fins llavors per als inversors.

Cobas AM comptarà amb entre quatre o cinc productes, com va explicar Paramés en entrevista amb Bolsamanía. A més, serà una gestora "més oberta que en anteriors casos". És a dir, els inversors detallistes tindran l'opció de comprar productes d'aquesta entitat, ja siguin fons d'inversió o fons de pensions. Tot i que la xifra d'inversió mínima encara no és oficial, s'estudia que estigui per sota dels 6.000 euros.

FUGA D'ANALISTES D'AZVALOR

El nou projecte de Paramés comptarà amb un equip de vuit o deu analistes. Entre ells, cinc analistes arriben des azValor: Iván Chvedine, Mingkun Chan, Carmen Pérez, Juan Huerta de Soto i Juan Cantus. Així mateix, també arriben des de la firma comandada per Fernando Bernad, Beltrán Parages i Álvaro Guzmán de Lázaro altres dos professionals. Mayte Juárez com a responsable de trading, és a dir, de realitzar les operacions de compra i de venda, i Santiago Cortezo, encarregat de grans clients i nebot de Paramés.

AzValor, gestora a què es donava per fet que recalaria Paramés, va contestar amb un comunicat a la informació sobre la fugida d'analistes cap Cobas AM. "En el transcurs de l'últim any, el meu soci Fernando Bernad i jo mateix hem treballat set dies a la setmana, estant la majoria de vegades asseguts a la nostra oficina abans de l'alba", va assenyalar Guzmán de Lázaro, soci fundador d'azValor.

Així, assenyala que han completat més de 1.200 conferències telefòniques i reunions amb empreses, com a mostra d'aquesta alta intensitat de treball. "Els nostres analistes, acostumats a un ritme de treball molt inferior a l'etapa anterior a azValor, es van adaptar a aquestes noves coordenades amb professionalitat i entrega absoluta". No obstant això, afegeix: "La realitat és que quan fa poc es va oferir un altre projecte que ells van jutjar més confortable, alguns van anunciar el seu desig d'unir-s'hi".

contador