• Entre les seves principals posicions hi ha Iberdrola o Inditex, a més de valors com Amadeus, Grifols o CaixaBank
  • El vehicle gestionat per Fabio Riccelli gestiona a prop de 700 milions d'euros
fabio riccelli fidelity
Fabio Ricelli, gestor de bolsa espanyola en Fidelity

La llista de fons que baten l'IBEX 35 creix el 2017. Entre d'altres hi ha el fons de Fidelity de borsa espanyola que, amb una forta posició en grans valors, recupera les pèrdues de l'any passat.

  • 11.186,00
  • -0,80%

Des del començament de l’any, diversos productes superen el repunt del 17% del selectiu de la borsa espanyola (encara que sense comptar dividends). Entre ells hi ha el CaixaBank Borsa Espanya, el BPA SICAV Iberian Equities o el BPI Global Investment Fund Iberia. També un clàssic de la indústria com és el Fidelity Iberia Fund, que es recupera després d'un període de turbulències.

El vehicle va arribar a gestionar més de 1.000 milions d'euros, però la sortida del seu antic gestor, Firmino Morgado i el pobre resultat de l'any passat, amb una caiguda del 5,8%, van reduir dràsticament el volum d'actius. Després del repunt d'aquest any i el retorn de les subscripcions -el fons va estar tancat-, el patrimoni frega els 700 milions d'euros.

La rendibilitat del fons, gestionat per Fabio Riccelli al substituir Morgado el 2014, supera el 18% durant els gairebé sis primers mesos de l'any. El Fidelity Iberia Fund té quatre estrelles Morningstar -segona màxima qualificació possible per rendibilitat i risc enfront dels seus competidors-.

L'acompliment positiu el 2017 es basa en l'aposta per grans valors de la borsa espanyola. Lluny d'optar per valors allunyats de l'índex, les principals inversions són companyies com Amadeus, Grifols, Iberdrola, Inditex o CaixaBank. És a dir, algunes de les principals cotitzades de l'IBEX per valor en borsa.

De fet, entre les 10 principals posicions, segons dades de Morningstar, també hi ha Sabadell, Aena o Ferrovial. Els valors que trenquen amb aquesta tònica són l'asseguradora Catalana Occident, que cotitza al mercat continu fora de l'IBEXi la tabaquera Imperial Tobacco que cotitza a Londres amb un valor de més de 30.000 milions.

Noticias relacionadas

contador