• Encara que els guanys seran més grans si la reforma fiscal és aprovada
  • El mercat encara no ha descomptat els majors beneficis esperats
new york stock exchange, nyse, markets, wall street, us. photo: grant wickes
Grant Wickes (https://creativecommons.org/licenses/by/2.0/ ) No changes made

UBS preveu que Wall Street segueixi pujant el proper any. Malgrat els forts guanys acumulats per la renda variable nord-americana des dels mínims de 2009, quan l'S&P 500 es va desplomar fins a 666 punts, el banc suís anticipa que aquest índex pujarà un 12% fins a finals de 2018, per tancar el proper exercici als 2.900 punts (aquest divendres va caure un 0,26%, fins a 2.578 punts).

  • 5.696,06
  • -

"Veiem un mercat que pot avançar el 2018-2900 punts, l'S&P 500 com a escenari base, però que pot pujar encara més si s'aprova la reforma fiscal", afirmen aquests experts. En aquest sentit, els experts d'Oxford Economics afirmen que "ara és quan comença la part dura" del projecte de llei per tirar endavant la reforma fiscal més ambiciosa plantejada als EUA durant els últims 30 anys.

Després que la Cambra Baixa del Congrés aprovés la setmana passada el seu projecte de llei, ara és el Senat el que ha d'aprovar el seu propi text (previsiblement després d'Acció de Gràcies). "Si el Senat té èxit, caldrà resoldre grans diferències entre els projectes de llei de la Cambra de Representants i del Senat", afirmen des d’Oxford Economics.

Per la seva banda, UBS comenta que la probabilitat que 2018 sigui un any alcista per a la renda variable nord-americana duplica la probabilitat que el pròxim exercici sigui baixa. En la seva opinió, el mercat encara no ha descomptat els majors beneficis esperats per a les empreses cotitzades o una menor volatilitat dels guanys fonamentals.

Segons UBS, encara no s'han produït els senyals que puguin anticipar el final de l'actual mercat alcista i, a més, existeixen diversos catalitzadors que poden impulsar les borses fins a 2019. Per exemple, esmenten que els inventaris als EUA es troben a nivells reduïts i que el creixement econòmic encara té recorregut.

A més, comenten que el benefici per acció (BPA) de les empreses cotitzades seguirà pujant el 2018 i que les valoracions borsàries "són més barates del que sembla" a primera vista. En la seva opinió, la prima de risc de les accions encara és més baixa que durant altres períodes similars.

UBS reconeix que ens trobem al final del cicle de l'actual mercat alcista, però que encara és aviat per intentar predir el seu final. En aquest escenari, considera que hi ha oportunitats atractives per als inversors.

Noticias relacionadas

contador