• El poble britànic va adoptar al juny de 2016 la "decisió històrica" d'abandonar la UE
Theresa May

La primera ministra de Regne Unit, Theresa May, iniciarà el 29 de març el procés de negociació per a la sortida del seu país de la Unió Europea (UE) amb l'activació de l'article 50 del Tractat de Lisboa, segons ha confirmat l'Executiu de Londres. El citat article preveu un mecanisme per a la retirada voluntària i unilateral d'un país de la UE.

El representant permanent de Regne Unit davant la Unió Europea, Tim Barrow, ha notificat aquest dilluns a l'oficina del president del Consell Europeu, Donald Tusk, la seva "intenció" d'invocar l'article 50 del tractat comunitari "el 29 de març". "Aquest anunci compleix el compromís de Regne Unit d'activar l'article 50 a la fi de març de 2017", ha indicat el Govern britànic.

El ministre responsable del 'Brexit', David Davis, ha recordat que el poble britànic va adoptar al juny del 2016 la "decisió històrica" d'abandonar la UE

El ministre responsable del 'Brexit', David Davis, ha recordat que el poble britànic va adoptar al juny del 2016 la "decisió històrica" d'abandonar la Unió Europea i ha subratllat que el Govern està ara "en el llindar de la negociació més important per a aquest país en una generació".

"El Govern és clar amb els seus objectius: un acord que funcioni per a cada país i regió de Regne Unit i que, de fet, funcioni para tota Europa; una nova aliança positiva entre Regne Unit i els nostres amics i aliats de la Unió Europea", ha explicat Davis.

Per la seva banda, la lliura és l'altra gran protagonista de la setmana. La imminència de l'inici del Brexit posa en perill la continuïtat del tram alcista del cable (lliura/dòlar). De fet, la moneda britànica s'ha depreciat aproximadament un 0,7% després de la notícia, fins a un mínim en la jornada per sota dels 1,2360 dòlars, des d'on es recupera marginalment.

Noticias relacionadas

contador