• La companyia ha perdut un 30% durant els últims 12 mesos
wpp group chief executive martin sorrell

Les accions de la companyia de serveis de màrqueting i comunicacions Wire and Plastic Products (WPP) perden aquest dilluns un 5% en la seva cotització a la Borsa de Londres i un 6% a la preobertura de la seva cotització a la Borsa de Nova York. La dimissió, revelada aquest diumenge, del seu conseller delegat i fundador, Martin Sorrell, ha creat un terratrèmol intern.

WPP

  • 7,77£
  • 0,78%

L'executiu de la matriu d'empreses com Ogilvy & Mather, Kantar, Burson-Marsteller o GroupM abandona la companyia als 73 anys, quan acaba de ser objecte d'una investigació interna després d'una "acusació de conducta inadequada" sobre la utilització de fons de l'empresa.

"Naturalment estic trist de deixar WPP després de 33 anys", va admetre Sorrell en un comunicat publicat per WPP. "Però crec que va en l'interès de l'empresa que jo dimiteixi ara". L'executiu va indicar que si es mantenia al càrrec, provocaria "una pressió massa gran" sobre el grup, de 200.000 empleats i amb un volum de negocis de 15.000 milions de lliures (17.000 milions d'euros). L'empresa capitalitza 14.478 milions de lliures (16.751 milions d'euros).

Des del mercat indiquen que Martin Sorrell paga sobretot la caiguda del valor borsari de l'acció WPP a la borsa de Londres, que ha perdut un 30% durant els últims 12 mesos. Junts amb la tensió de la investigació de Sorrell, la sortida de l'empresa passa per un moment complicat, ja que el protagonista mundial de la publicitat està enfrontat a una dura competència amb societats com Google i Facebook, i a la minva en els pressupostos publicitaris dels grans grups de diversos sectors, com els béns de consum, farmàcia o sector automotor.

Noticias relacionadas

contador