• El banc celebra aquest dimecres sobre el seu consell mensual
  • Popular va pujar un 6% en la passada jornada, però aquest dimecres ha estat el 'fanalet vermell'
popular-portada2

Banc Popular es dóna la volta i ha tancat amb una caiguda del 3,22% fins als 0,87 euros després d'haver pujat més d'un 2% aquest matí i després de tancar la passada jornada amb una forta revaloració del 6%. L'entitat continua movent-se amb els vaivens als quals té acostumat al mercat enmig de les especulacions que apunten al relleu del seu president, Ángel Ron.

  • 0,32€
  • 0,00%

El diari Expansión publica en portada que el Consell d'Administració està preparant el relleu d'Ángel Ron a causa de les tensions entre el màxim accionista privat de Popular, el mexicà Antonio del Valle, i el propi Ron. Del Valle hauria aconseguit el suport d'"altres importants accionistes representats en el consell" en el seu objectiu de canviar la figura del màxim representant de Popular. Antonio del Valle i l'empresari colombià Jaime Gilinski, fins a fa dos dies màxims accionista de Banc Sabadell (aquest dimarts es va tancar la col·locació d'un 3% de la seva participació al banc a 1,20 euros) van mantenir reunions encaminades a una integració entre Popular i Sabadell. En algunes d'aquestes trobades, que finalment no van aconseguir el seu objectiu, van estar-hi també el president de Sabadell, Josep Oliu, i el de Popular.

El màxim accionista privat del banc, el mexicà Antonio del Valle, estaria buscant recolzaments per substituir a Ron

Banc Popular celebra al llarg d'aquesta jornada la seva reunió mensual del consell. Segons han declarat fonts del banc a Bolsamanía, en aquesta trobada no hi ha "res sobre la taula" relacionat amb el relleu d'Ángel Ron. "No tenim notícia sobre aquest assumpte. Avui hi ha consell i no hi ha gens sobre la taula. Volem recordar que el Consell sempre ha recolzat a Ron en els últims temps", han assenyalat aquestes fonts.

Les pujades d'aquestes dues sessions -que no canvien en absolut el mal aspecte tècnic del banc, que es deixa un 66% l'any- vindrien també motivades pels avanços de Popular per obtenir finançament per al seu projecte immobiliari i per la negociació de la venda d'un paquet d'1.000 milions d'actius no productius, afegeix Expansión. Bank of America i Bain Capital estan considerant presentar ofertes pels actius no productius del banc en un moment en el qual l'entitat està centrant els seus esforços a sanejar el seu balanç.

"NI TAN SOLS PER ESPECULAR"

La forta pujada de Popular d'aquest dimarts -la major en dos mesos- i la de primera hora d'avui no canvien gens en el deteriorat aspecte tècnic de Popular, una deterioració que es va intensificar clarament des de l'anunci de l'ampliació de capital de 2.505 milions a la fi del passat mes de maig.

"No hi ha per on agafar-ho, ho portem dient des de fa mesos. Ni tan sols és una alternativa d'inversió interessant per especular. Presenta mínims i màxims en tots els terminis, la qual cosa significa que la seva tendència segueix sent la mateixa de sempre, a la baixa", assenyala José María Rodríguez, analista de Bolsamanía.

contador