• La companyia assenyala que l'ampliació de capital va ser aprovada "d'acord amb els requisits legals necessaris per a la seva plena validesa"
  • A causa que la investigació afecta els títols que encara no cotitzen, Urbas ha afirmat que treballarà per a l'aixecament de la suspensió
urbascb2

Urbas Grup Financer ha enviat un missatge de "tranquil·litat i confiança" als seus inversors, tot i que la seva cotització continua suspesa per la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), pel fet que l'Audiència Nacional investiga una ampliació de capital social acordada al juliol de 2015.

  • 0,00€
  • 2,44%

La CNMV va decidir suspendre "cautelarment" la cotització d'Urbas a les borses de valors i el Sistema d'Interconnexió Borsària el passat 13 de setembre, després d'haver rebut un escrit de l'Audiència Nacional en què es va informar que s'estava investigant la companyia i el seu president per una querella de la Fiscalia Anticorrupció que apuntava a un "presumpte delicte d'estafa".

Urbas ha confirmat ara que els fets objecte de la investigació afecten únicament i exclusivament una ampliació de capital social acordada per la junta general de la companyia al juliol de 2015, les accions de la qual encara no han sortit a cotització. Es tracta de 30.759.000 de títols ordinaris, de 0,01 euros de valor nominal, per un import total de 307.590.000 d'euros, amb una prima d'emissió total de 76 milions d'euros.

La companyia assenyala que l'ampliació de capital va ser aprovada "d'acord amb els requisits legals necessaris per a la seva plena validesa"

La companyia ha insistit que l'ampliació de capital va ser aprovada durant la junta general d'accionistes "d'acord amb els requisits legals necessaris per a la seva plena validesa, sense que ningú l'hagi impugnat per les vies reglamentàries".

A més, assenyala que el valor de l'operació consistent en l'aportació d'actius immobiliaris va ser validat per l'informe emès per l'expert independent designat pel Registre Mercantil, i la seva comptabilització va ser sancionada per l'auditor de la companyia, uns fets que són coneguts per la CNMV.

No obstant això, la Fiscalia consideraria que els directius van falsejar el valor de la seva última ampliació de capital mitjançant una suposada sobrevaloració d'algunes de les seves finques.

A causa que la investigació afecta els títols que encara no cotitzen, Urbas ha afirmat que treballarà per a l'aixecament de la suspensió cautelar acordada per la CNMV, atès que les accions que actualment cotitzen "no són objecte de la investigació judicial oberta".

A causa que la investigació afecta els títols que encara no cotitzen, Urbas ha afirmat que treballarà per a l'aixecament de la suspensió

D'altra banda, la companyia ha assegurat que la situació actual "no interfereix en absolut" en el desenvolupament de les seves activitats i operacions, de manera que "segueix i seguirà funcionant de manera absolutament normal".

COMPROMÍS D'INFORMAR

Així mateix, Urbas ha comunicat que posarà en coneixement del mercat l'anàlisi que la companyia faci de les actuacions judicials quan en rebi el trasllat. "El consell d'administració vol transmetre un missatge de tranquil·litat i confiança tant als seus inversors com a tots els interessats, i es compromet a mantenir puntualment informat al mercat de qualsevol novetat sobre això", ha assenyalat.

L'accionista majoritari del grup és el seu propi president, Juan Antonio Ibáñez Fernández, la participació, que ostenta a través d'Robisco Investment, ascendeix al 27,795%. La porció amb què compta Juan Antonio Acedo Fernández, a través de Quamtium Venture, és similar, del 27,719%, i el converteix en el segon accionista.

Alza Real Estate, amb un 19,79%, és el tercer major accionista de la companyia, amb una participació valorada en uns 2,26 milions d'euros. Per darrere se situen José Antonio Bartolomé Nicolau (5,266% de l'accionariat de la companyia), conseller extern de l'empresa, i la societat Artagar (5,232%).

Noticias relacionadas

contador