cbuber823

Un consorci liderat per la companyia japonesa d'inversions tecnològiques Softbank ha arribat a un acord per adquirir una participació superior al 17% a la plataforma Uber Technologies a través d'una inversió de 9.000 milions de dòlars (7.520 milions d'euros) que valora la companyia nord-americana en uns 50.000 milions de dòlars (41.760 milions d'euros).

"Tenim una gran confiança en el lideratge i els empleats d’Uber", ha indicat Rajeev Misra, conseller delegat de SoftBank Vision Fund, assenyalant a 'Financial Times' que l'acord es tancarà al gener.

SoftBank abonarà 7.700 milions de dòlars (6.431.000 d'euros) pel 15% de les accions d’Uber mitjançant la compra de títols existents i de nova emissió, a més de comptar amb dos representants al consell d'Uber.

Per la seva banda, altres participants al consorci com Dragoneer, Tencent, TPG i Sequoia van invertir de manera conjunta uns 1.000 milions de dòlars (835 milions d'euros) per un 2,5% d'accions de la nord-americana, de manera que al tancament de les transaccions el consorci controlarà un 17,5% d’Uber.

"Esperem amb interès treballar amb els compradors al tancament de la transacció, que confiem que doni suport a les nostres inversions tecnològiques i enforteixi la nostra governança corporativa", ha declarat un portaveu d’Uber. El passat mes de novembre, Softbank va anunciar un principi d'acord amb el consell d'Uber per invertir en la companyia.

Noticias relacionadas

contador