Un consorci liderat per Softbank inverteix 7.520 milions en adquirir més del 17% d’Uber

El passat mes de novembre, Softbank va anunciar un principi acord amb el consell d'Uber per invertir en la companyia

| |
Bolsamanía
Europa Press | 29 dic, 2017 13:58
cbuber823

Un consorci liderat per la companyia japonesa d'inversions tecnològiques Softbank ha arribat a un acord per adquirir una participació superior al 17% a la plataforma Uber Technologies a través d'una inversió de 9.000 milions de dòlars (7.520 milions d'euros) que valora la companyia nord-americana en uns 50.000 milions de dòlars (41.760 milions d'euros).

"Tenim una gran confiança en el lideratge i els empleats d’Uber", ha indicat Rajeev Misra, conseller delegat de SoftBank Vision Fund, assenyalant a 'Financial Times' que l'acord es tancarà al gener.

SoftBank abonarà 7.700 milions de dòlars (6.431.000 d'euros) pel 15% de les accions d’Uber mitjançant la compra de títols existents i de nova emissió, a més de comptar amb dos representants al consell d'Uber.

Per la seva banda, altres participants al consorci com Dragoneer, Tencent, TPG i Sequoia van invertir de manera conjunta uns 1.000 milions de dòlars (835 milions d'euros) per un 2,5% d'accions de la nord-americana, de manera que al tancament de les transaccions el consorci controlarà un 17,5% d’Uber.

"Esperem amb interès treballar amb els compradors al tancament de la transacció, que confiem que doni suport a les nostres inversions tecnològiques i enforteixi la nostra governança corporativa", ha declarat un portaveu d’Uber. El passat mes de novembre, Softbank va anunciar un principi d'acord amb el consell d'Uber per invertir en la companyia.