• La filial de la companyia, Productos Tubulares, es troba negociant un ERO amb els sindicats
Tubos Reunidos

Tubos Reunidos es dispara aquest dimarts un 18% al parquet després que el Govern basc s'oferís dilluns a garantir la viabilitat de les plantes de la companyia "a llarg termini".

  • 0,75€
  • -0,40%

La cotitzada espanyola reacciona així a les declaracions en roda de premsa aquest dilluns de la consellera de Desenvolupament Econòmic i Competitivitat, Arantxa Tapia, que es va oferir a buscar un pla que permeti la viabilitat de les plantes de Tubos Reunidos.

"Totes les empreses del Grup a Euskadi són viables", va assegurar Arantxa Tapia, consellera de Desenvolupament Econòmic i Competitivitat

A hores d'ara, la filial del grup, Productos Tubulares, es troba negociant amb els sindicats un Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) d'extinció que podria acabar afectant 157 dels seus treballadors, és a dir, a prop del 40% de la plantilla total, a més de plantejar una sèrie de reduccions del salari d'un 25%.

Tapia va assegurar aquest dilluns que "totes les empreses del Grup a Euskadi són viables", aquesta viabilitat està supeditada al fet que "es posi en marxa un pla". Així mateix, la consellera va reconèixer que ja existia un pla que s'estava duent a terme en Tubos Reunidos, en referència al denominat Pla 360º, però "no ha estat suficient, de manera que es requereixen mesures addicionals".

Tubos Reunidos va presentar el 4 d'abril davant el comitè de la seva filial Productos Tubulares un ERO que afectava els treballadors de la seva planta al municipi biscaí del Valle de Trápaga, a través d'un comunicat enviat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), cosa que va ocasionar la caiguda del 10% en els títols del valor en borsa.

La companyia ho va atribuir llavors a l'inici del "procés de negociació per a l'execució de les mesures de reestructuració necessàries en Productos Tubulares per mantenir activitat de fabricació i venda de canonada de gran diàmetre del Grup". A hores d'ara, Tubos Reunidos és la segona cotitzada que més ha caigut al Continu aquest 2018, amb unes pèrdues acumulades del 54,40%.

Noticias relacionadas

contador