• El grup va perdre 32,4 milions d'euros durant l'exercici 2017
ep plantatubos reunidos 620x350

La companyia Tubos Reunidos s'ha deixat aquest dimecres un 12,34% al mercat continu després que l'auditor dels seus comptes, PwC, hagi mostrat dubtes sobre la viabilitat de la companyia.

  • 0,65€
  • -1,23%

A l'informe d'auditoria publicat per PwC sobre els comptes de l'exercici 2017 de Tubos Reunidos, l'auditora adverteix que, el 31 de desembre de 2017, el passiu corrent del grup superava el seu actiu en 3,8 milions d'euros.

Segons l'opinió de PwC, la generació dels fluxos de caixa de Tubos Reunidos podria patir "tensions de liquiditat" segons l'evolució de diversos factors. D'una banda, el resultat de les mesures que el grup posi en marxa per seguir amb el seu pla 'Transforma 360' i del seu pròxim pla de contenció i de retallades de personal. D'altra, el tipus de canvi euro-dòlar i els costos de les matèries primeres.

Així, la companyia podria tenir dificultats per fer front als compromisos de deute que el grup haurà d'afrontar durant el 2018 i principis del 2019 que, segons PwC, demostrarien "l'existència d'una incertesa material que pot generar dubtes significatius sobre la capacitat de la societat per continuar com a empresa en funcionament".

Des del començament de l’any, Tubos Reunidos acumula una caiguda borsària superior al 33%. El grup va anunciar el passat 28 de febrer unes pèrdues de 32,4 milions d'euros durant l'exercici 2017, xifra que va suposar reduir els números vermells en un 35%, alhora que va anunciar una reestructuració immediata de la seva filial Productos Tubulares, a Biscaia.

A més, el grup s'enfronta ara amb la incertesa generada pels nous aranzels imposats per Donald Trump a les importacions de l'acer i l'alumini. Des de Sabadell, ja van advertir que per Tubos Reunidos l'impacte d'aquestes mesures podria ser "rellevant i potencialment negatiu", ja que "els Estats Units representa més del 40% de les vendes i bona part en són importacions". "En tot cas, la presència local a través d'RDT podria minorar aquest impacte, que és per tant difícil de mesurar", van assenyalar els analistes.

Noticias relacionadas

contador