• Vilà ha incidit que hi ha "una clara i genuïna possibilitat" que no es renovi el contracte d'emissió actual amb Mediapro
  • La companyia afirma que tindrà "disciplina financera" a l'hora de licitar
ep final cardiff 2017
ADIDAS

Telefónica ha qualificat de "genuïna i clara" la possibilitat que Movistar no renovi el contracte amb Mediapro per emetre les pròximes tres temporades de la Lliga de Campions a la seva plataforma. La companyia carrega contra el sector afirmant "l'exuberància irracional" que ha registrat el preu dels continguts televisius relacionats amb el futbol.

  • 4,22€
  • 1,73%

Amb motiu de la presentació dels resultats de l'exercici 2017, Àngel Vilà, conseller delegat de Telefónica, ha explicat que la companyia serà "extremadament racional" a l'hora de negociar els pròxims drets d'emissió de la Lliga de Campions per la seva plataforma Movistar. La teleoperadora afirma que tindrà "disciplina financera" a l'hora de licitar pels drets de la màxima competició europea de futbol.

Existeix "una clara i genuïna possibilitat" que no es renovi el contracte d'emissió actual amb Mediapro

Abans de licitar, Telefónica assegura que analitzarà la relació entre cost i benefici de cada un dels drets i actuarà en conseqüència. Pel que fa al cas concret de la Lliga de Campions, els drets per a les pròximes tres temporades a partir de setembre ja es van subhastar, Vilà ha incidit que hi ha "una clara i genuïna possibilitat" que no es renovi el contracte d'emissió actual amb Mediapro, però tot i així analitzaran el retorn d'aquest contingut per prendre una decisió.

En el cas dels drets de la Lliga de futbol espanyola de les pròximes tres temporades des de la 2019/2020, ha afegit que mantindran el mateix criteri d'analitzar el valor que tenen aquests continguts i les condicions i els preus mínims de la subhasta per decidir si fan una oferta o no. Pel que fa al preu dels drets ha apuntat que el que ha passat al Regne Unit i Portugal, on han baixat els preus dels drets durant les últimes subhastes, és un "desenvolupament molt interessant" i aquesta és la direcció en què han d'anar les negociacions a Espanya.

Vilà ha explicat que a la companyia estan analitzant tots els escenaris respecte a cada un dels continguts i ha apuntat que no ha de ser "blanc o negre, o tots els continguts o cap". Telefónica carrega contra la inflació que s'han registrat durant els últims anys en els preus del futbol en alguns mercats, també rebutjada per altres operadors com Vodafone i Orange, que ha portat a un escenari d’"exuberància o excés". "Una exuberància irracional", ha postil·lat el president executiu de Telefónica, José María Álvarez-Pallete.

Respecte a la possibilitat que una empresa de serveis d'Internet com Amazon pugui adquirir els drets de la Lliga junts amb un operador, ha assenyalat que caldrà veure si es confirmen els rumors, però ha defensat que Telefónica és el "soci de referència" per qualsevol d'ells pels seus coneixements, la seva base de mercat i els clients.

Noticias relacionadas

contador