sony-triple-quasiment-son-benefice-d-exploitation-au-1er-trimestre

Sony Corp. vol el lideratge mundial de la producció musical. La companyia ha anunciat aquest dimarts que es comprarà el 60% que no controlava d'EMI Music. Una operació que mourà 2.300 milions de dòlars (1.700 milions d'euros).

L'adquisició atorga a Sony un catàleg de més de 2 milions de cançons d'artistes amb fama internacional com Kanye West, Sam Smith i Sia. Un acord que busca consolidar la companyia de Kenichiro Yoshida al negoci del 'streaming' musical davant de serveis com Spotify i Apple Music.

El gegant nipó passarà a controlar el 26% del mercat després de l'operació de 1.700 milions d'euros

"Aquesta inversió és clau per al nostre creixement a llarg termini", va anunciar Yoshida en una conferència de premsa.

A hores d'ara, EMI controla el 15% de la indústria de producció musical mundial. D'aquesta manera, la unió del seu negoci amb el de Sony crearia un colós que seria propietari del 26% del mercat.

D'acord als termes de l'operació, Sony passarà a controlar al voltant del 90% d'EMI Music, després de comprar la participació de Mubadala Investment Company. Per la seva banda, les accions de Sony han tancat amb una caiguda del 2%, en part per les seves febles previsions per al seu negoci de videojocs, el seu principal via d'ingressos junts amb la divisió d'electrònica.

Noticias relacionadas

contador