• El projecte s'estendrà durant els propers tres anys fins al 2020
ep edificio indra
INDRA

El proveïdor de serveis de navegació Saudita Air Navigation Services (SANS) ha encomanat a Indra un projecte per implantar un sistema de nova generació que ordenarà el trànsit aeri de tot el país i contribuirà a multiplicar el nombre de vols que pot gestionar. El projecte, que s'estendrà durant els propers tres anys fins al 2020, s'emmarca dins del pla Vision 2030 del Regne per diversificar la seva economia i convertir el turisme en palanca de creixement.

  • 18,10€
  • -1,42%

La multinacional espanyola actuarà com a soci clau en la modernització de la infraestructura de transport aeri del país i el prepararà perquè pugui absorbir més trànsit i rebre més visitants; està previst que el nombre de pelegrins que utilitzen els aeroports de SANS per acudir a la Meca i Medina pràcticament es tripliqui fins als 20 milions a l'any, des dels 8 milions actuals.

Es preveu que el nombre de pelegrins que volen a la Meca i Medina es tripliqui

La companyia modernitzarà els dos centres de control ubicats a Yeda i Riad que gestionen els vols en ruta en tot l'espai aeri del país i els dos centres de control d'aproximació de Dammam i Abha, que donen servei als aeroports. Indra també equiparà amb la seva tecnologia les torres de control d'una vintena d'aeroports, entre els quals es troben els de Yeda, Riad, Abha i Dammam.

El sistema d'automatització de la gestió del trànsit aeri d'Indra incorpora les tecnologies més avançades del mercat, que superen àmpliament els requisits que exigeix ​​l'Organització d'Aviació Civil Internacional (OACI). Aquesta tecnologia millorarà la posició de SANS per convertir-se en hub global i atraure les principals aerolínies del món perquè fixin la seva base a l'Aràbia Saudita.

També li permetrà atendre la creixent demanda de vols que volen creuar el seu espai aeri per dirigir-se cap a Àsia o a Europa, cosa que li reportarà majors ingressos pels serveis de navegació en ruta que presta. D'altra banda, la forta posició d'Indra a la regió com el principal subministrador de sistemes de gestió de trànsit aeri representa un important avantatge per SANS, ja que els seus centres de control compartiran la mateixa base tecnològica que Indra ha implantat a Oman, Kuwait i Emirats Àrabs.

Això garanteix una interoperabilitat perfecta i sense fissures entre centres de control i facilita que els controladors assumeixin o traspassin la gestió dels vols amb facilitat. Aquesta fluïdesa elevarà la puntualitat als aeroports i l'eficiència en la gestió del trànsit, permetent, a més, que les aeronaus estalviïn combustible i volin de forma més neta i respectuosa amb el medi ambient.

Noticias relacionadas

contador