foxconn tim cook

La batalla judicial ha acabat. Després de cinc dies de deliberacions, un jurat dels Estats Units va anunciar aquest dijous que Samsung haurà d'indemnitzar Apple amb 539 milions de dòlars per copiar dissenys patentats dels seus telèfons intel·ligents.

  • 169,30$
  • -0,35%

Les dues grans potències del mercat de telèfons intel·ligents des de 2011 han estat mantenint aquesta batalla judicial que ara acaba. Tot va començar quan Apple va presentar una demanda al·legant que els telèfons intel·ligents i tauletes de Samsung van copiar els seus productes. Concretament, va assenyalar que el Galaxy S era una còpia del seu iPhone.

Els dos colossos tecnològics estaven en judici des de 2011

Samsung va ser declarat culpable el 2012, però des de llavors ha tingut lloc una disputa sobre la suma que el colós sud-coreà havia d'abonar al gegant de Sillicon Valley.

L'argument esgrimit per Samsung era que només haurien d'abonar una part del valor de l'iPhone, tenint en compte que les patents de disseny d'Apple no cobrien tot el telèfon. D'aquesta manera, oferien 28 milions de dòlars, enfront dels 1.000 milions que reclamava Apple en un primer moment.

En un comunicat, la companyia de Tim Cook ha assegurat que "creiem profundament en el valor del disseny" i que "aquest cas sempre ha estat més que diners". Per la seva banda, Samsung no ha aclarit encara si planeja apel·lar al veredicte, encara que va anunciar a través d'un comunicat que "considerarem totes les opcions, perquè la creativitat no s'acabi obstaculitzada i hi hagi la competència lleial entre companyies".

Noticias relacionadas

contador