• Hiroshi Mikitani avança al Mobile World Congress els seus plans per aplicar la tecnologia de la cadena de blocs en Rakuten
  • La companyia planeja convertir el seu servei de missatgeria, Viber, en una xarxa social integrada amb els usuaris de la seva plataforma de comerç electrònic
20180227 102349 1

"Anem a llançar la Rakuten coin". Amb aquest anunci, Hiroshi Mikitani, CEO de l'empresa de comerç electrònic japonesa homònima, ha posat punt i final a la seva ponència al Mobile World Congress (MWC), que se celebra fins a l'1 de març a Barcelona. El desenvolupament d'aquesta nova moneda virtual per part de Rakuten arriba després de més d'un any i mig d'investigació i és la culminació de les aspiracions personals de Mikitani, que mai ha amagat ser un fervent defensor del bitcoin i la blockchain.

Poc s'ha estès el CEO del gegant del comerç electrònic sobre el seu aterratge a l'univers ‘digital’. De fet, ha ofert escassos detalls, més enllà d'explicar que planeja tokenitzar el sistema de punts que la companyia ja té en marxa i de la cosa es beneficien els seus 120 milions d'usuaris. "Tots els nostres serveis faran servir aquesta divisa que serà operable amb monedes fiduciàries", ha avançat, i ha afegit que la seva visió és "revolucionar Rakuten usant la tecnologia de la cadena de blocs", un projecte en el qual Mikitani fa temps que està treballant.

El gegant del comerç electrònic nipó tokenitzará el seu sistema de punts de la qual cosa es beneficien 120 milions d'usuaris

CADENA DE BLOCS ​​EN TOTES LES DIVISIONS DE NEGOCI

Sense encara conèixer dates, si penseu o no llançar una ICO -emissió inicial de moneda virtual-, una prevenda de tokens o si la Rakuten coin es podrà operar a les principals plataformes d'intercanvi, l'anunci no ha acollit la comunitat de monedes virtuals per sorpresa. De fet, és la culminació d'una trajectòria que va arrencar a l'agost de 2016, quan Rakuten va anunciar l'obertura d'una divisió d'investigació sobre cadena de blocs al Regne Unit, liderada per Stephen McNamara i Fergal Downey, impulsors de la plataforma de pagament amb bitcoins, Bitnet.

Mikitani va inaugurar aquesta divisió, que també ha estat treballant al sector fintech, fa tot just un any i mig, però abans ja va declarar el seu amor a bitcoin del qual de seguida es va adonar que té enormes possibilitats del seu gran llibre comptable, on s'escriuen totes les transaccions amb la moneda virtual. De fet, el 2014 es va convertir en un dels principals inversors de Bitnet i, poc després, va proclamar la de Satoshi Nakamoto com a mitjà de pagament en Rakuten, a través d'aquesta plataforma.

A més, ha entrat al club dels milionaris de bitcoins que han proliferat durant l'últim any durant el qual la reina de les monedes virtuals s'ha apreciat un 1,900%. Va començar a invertir en la divisa digital el 2013, abans del col·lapse del mercat de 2014, a causa del tancament de la plataforma d'intercanvi Mt.Gox i "sempre ha donat suport a la moneda virtual i a la seva tecnologia subjacent", expliquen fonts de Rakuten a Bolsamanía.

Per tant, el llançament de la Rakuten coin és un pas natural per a l'empresa de comerç electrònic. "Ens hem estat preparant", ha emfatitzat Mikitani, conscient potser que el seu 'cripto' arriba en un moment en què el model dels 'tokens utility' -aquells que s'intercanvien per productes o serveis- està esgotat, segons han reivindicat altres experts, com Carlos Domingo, CEO d'SpiceVC, durant el MWC.

No obstant, segons expliquen des de Rakuten, el nou token és tan sols la punta de l'iceberg d'una transformació molt més profunda. "Recentment, la divisió d’R+D en la cadena de blocs de Rakuten ha destinat recursos a investigar amb cadascuna de les unitats de negoci del grup com implementar la cadena de blocs", relata un alt executiu de l'empresa de comerç electrònic a aquest mitjà.

RAKUTEN TAMBÉ LLANÇARÀ LA SEVA XARXA SOCIAL

Mikitani ha avançat altres plans de curt termini de la companyia fundada el 1997. Només per començar, entre els seus objectius a vista de dos anys hi ha el d'ampliar els seus usuaris fins als 200 milions el 2020, entrar al sector dels proveïdors de telefonia mòbil o disputar-li el tron ​​al comerç electrònic a Amazon i Alibaba, a través de la seva concepció de les vendes en línia com "un entreteniment".

"Volem ser el punt de trobada, el catalitzador entre el consumidor, el sector retail i les marques", ha emfatitzat el també fundador de la marca japonesa. Per aquest motiu un dels seus serveis estrella, a més d'un "immillorable" servei de lliuraments, serà un xat a través del qual el comprador pot contactar amb els venedors.

Aquesta és la base per transformar el seu servei de missatgeria instantània, Rakuten Viber, al puntal de la seva comunitat online. Amb una clara vocació de virar cap a una xarxa social, l'aplicació, llançada el 2010, té com a objectiu a curt termini connectar els seus usuaris amb els de Rakuten i oferir un servei global per als clients d'aquest gegant d'Internet amb un avantatge enfront dels seus competidors: "els nostres membres poden tenir un nombre il·limitat de seguidors", ha assenyalat Mikitani durant la seva ponència al MWC.

contador