• L'execució de l'operació està condicionada a l'obtenció de l'autorització de les autoritats mexicanes
  • OHL anuncia que es procedirà a convocar pròximament una junta general d'accionistes
ep presidenteohl juan miguel villar mir
EUROPA PRESS

La constructora OHL (OHL) ha informat aquest divendres que ha signat amb IFM Investors (a través de la seva filial Global Infraco Spain, SLO) el contracte de compravenda per a l'adquisició per part d’IFM Investors del 100% del capital social d'OHL concessions, SAU, segons ha anunciat la companyia a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). El preu es va fixar en 2.775.000 d'euros el passat 16 d'octubre.

  • 0,47€
  • 3,86%

Aquest divendres, OHL anuncia que es procedirà a convocar pròximament una Junta General d'Accionistes per sotmetre a aprovació prèvia aquesta operació, per tractar-se d'un actiu essencial. "El Grup Villar Mir, S.A.U., accionista majoritari d'OHL, dóna suport a la operació i ha assenyalat que exercirà els seus drets de vots en sentit favorable a la seva aprovació", indiquen al seu fet rellevant.

La constructora estima que el tancament de l'operació es podria produir durant el primer trimestre del 2018. "Els importants ingressos que aquesta operació proporcionarà al Grup OHL li permetran no només situar l'empresa sense deute net amb recurs, sinó amb posició positiva de tresoreria", informa al seu comunicat. L'execució de l'operació està més condicionada, entre d'altres, a l'obtenció de la preceptiva autorització de les autoritats de competència mexicanes, a l'obtenció d'un waiver (exempció) per part de determinats creditors.

La família Villar Mir, primer accionista d'OHL, informava al mes d'octubre que l'operació aportarà importants ingressos a la constructora. La transacció amb IFM, amb què acaba de crear el holding Magenta, suposarà el pagament de prop de 2.200 milions a la constructora si se li resten els 600 milions del passiu associat a la filial.

El deute net associada a la filial se situa en 604 milions d'euros, segons un informe recent de Renta 4, de manera que el preu pagat per la filial se situaria en uns 2.169.000. Grup OHL estima que, després d'aquests ajustos, el preu a satisfer per IFM Investors serà de 2.235 milions d'euros.

L'acord exclou dues operacions amb les quals OHL manté sengles litigis milionaris amb l'administració. "Les dues concessions d'OHL en liquidació (Ferrocarril Móstoles - Navalcarnero i Eix Aeroport - Accés a la T4 -) han quedat excloses del perímetre de l'operació per la qual cosa, a més de l'esmentat preu, OHL tindrà dret al cobrament de totes les compensacions (interessos inclosos) que rebi OHL Concessions d'aquests processos de liquidació", explica el grup.

Grup OHL i IFM Investors han convingut un període d'exclusivitat amb l'objecte de dur a terme la due diligence confirmatòria. Els dos socis han convingut el pagament de sengles "break fees" (penalitzacions contractuals), en cas de respectiu incompliment de l'operació, que ha portat OHL a suspendre el procés prospectiu que s'estava desenvolupant per buscar inversors interessats a prendre una participació no majoritària en OHL Concessions.

Noticias relacionadas

contador