• Fins a la data no s'ha rebut cap oferta del gegant xinès, ha assenyalat OHL
  • A hores d'ara la constructora és el pitjor valor de l'IBEX
ep presidenteohl juan villar-mir yconsejero delegado
OHL

Fortíssima volatilitat en OHL, que en aquests moments es deixa un 5% però que ha arribat a pujar un altre 5% a primera hora de la jornada. Els inversors assimilen aquest dilluns la informació, avançada per ElConfidencial -i confirmada per OHL-, segons la qual l'empresa China State Construction Engineering (CSCE) estaria interessada a entrar a la companyia. Segons la citada web, això seria per mitjans de la participació de la família Villar Mir, que voldria vendre el seu 51% en OHL per millorar la seva situació financera.

  • 0,43€
  • 0,19%

Segons ElConfidencial, els Villar Mir podrien estar negociant la venda de diversos actius per fer front als seus deutes -ja que devia incomplir determinades clàusules dels diferents préstecs que hi posseeix-, i entre ells seria la seva participació en OHL. També podrien desprendre, segons aquesta informació, de la seva participació en Fertiral, Canalejas i Ferroglobe.

OHL ha confirmat, per mitjà d'un fet rellevant enviat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), que CSCE "ha manifestat el seu interès en la possible presa d'una participació accionarial en la societat" i ha afegit que "ha sol·licitat poder accedir a la revisió i anàlisi de certa documentació".

"El Consell d'Administració d'OHL ha autoritzat aquesta revisió i anàlisi sota els compromisos de confidencialitat habituals en aquests casos, sense que fins a la data s'hagi rebut cap oferta de CSCE ni s'hagi pres cap decisió sobre això", afegeix la nota.

La notícia s'ha rebut, a primera hora, amb fortes pujades d'OHL en borsa. No obstant això, els títols de la constructora s'han capgirat i, a hores d'ara, són els que més cedeixen del Mercat Continu. Segons els experts de Bankinter, es tracta de "males notícies a curt termini ja que generen incertesa en el valor". Aquests analistes afegeixen que, fins que no s'aclareixi el futur financer del finançament de la família Villar Mir, el valor seguirà penalitzat.

Noticias relacionadas

contador