• L'accionista majoritari d’LVMH, Bernard Arnault, assegura que aquesta operació simplifica l'estructura de l'empresa
louis vuitton

La família Arnault, principal accionista de Christian Dior amb una participació del 74,1%, es farà amb el control de la resta d'accions de la companyia de moda francesa mitjançant el pagament de 12.150 milions d'euros en efectiu i accions de la seva competidora Hermés en una transacció que busca simplificar l'estructura del grup LVMH Möet Hennessy Louis Vuitton que comprarà al seu torn Christian Dior Couture per 6.500 milions. Aquesta operació ha provocat una pujada borsària d’LVMH del 4,19%, un repunt que el porta a aconseguir màxims històrics.

  • 739,50€
  • -0,14%

El president i conseller delegat d’LVMH, Bernard Arnault, assegura, en un comunicat emès per la companyia, que aquest moviment simplifica l'estructura de la companyia. En concret, Semyrhamis, braç inversor de la família Arnault i propietària del 74,1% de les accions de Christian Dior, llançarà una oferta de 172 euros en efectiu i 0,192 accions d’Hermès International, la qual cosa valora cada acció de la companyia de moda en 260 euros i eleva a uns 12.150 milions d'euros el valor de la participació que els Arnault encara no controlen.

Un important moviment empresarial a França, dos dies després d'una intensa jornada electoral al país. Aquesta oferta, que podria completar-se al llarg del segon semestre de 2017 i compta amb el suport unànime dels consells d'administració de Christian Dior i LVMH, representa una prima del 14,7% respecte al preu de tancament d'aquest dilluns de les accions de Dior. Els analistes de Bankinter aplaudeixen aquesta compra: "Ens sembla positiu per al grup LVMH controlar el 100% de Christian Dior. L'operació duta a terme ens mostra el bon moment de la companyia que cotitza en màxims històrics".

Així mateix i en paral·lel amb l'oferta de la família Arnault, LVMH i Christian Dior han rubricat un memoràndum d'enteniment referit a la venda de Christian Dior Couture a LVMH per 6.500 milions d'euros, un preu que representa 15,6 vegades l’EBITDA ajustat anual de la companyia.

D'aquesta manera, Christian Dior Couture es reagruparà al si de LVMH amb Parfums Christian Dior, que ja forma part del grup. "El projecte representa una important fita per al grup", va declarar Arnault, considerat una de les persones més riques de França amb més de 50.000 milions de dòlars de fortuna. L'empresari va destacar que les transaccions permetran la simplificació d'estructures i l'enfortiment de la divisió de marroquineria de LVMH gràcies a l'adquisició de Christian Dior Couture.

Noticias relacionadas

contador