• "Viatjarà en les pròximes hores a Mallorca"
hotel riu guell
Riu Hoteles

Lluís Riu Güell, propietari dels hotels RIU, ha estat alliberat després de ser detingut a Miami acusat de corrupció i viatjarà "en les pròximes hores" a Mallorca després de pagar una fiança de 20.000 dòlars. Segons han informat fonts de la companyia hotelera, aquest pagament de la fiança "estava establert" abans de viatjar a Miami, on s'ha presentat voluntàriament davant el jutjat, de manera que "en qüestió d'hores ja era al carrer de nou".

Riu es va lliurar dilluns a la policia per respondre a al·legacions que va oferir estades gratis en hotels de luxe a Mariano Fernández, exdirector de Construcció de Miami Beach, a canvi de la seva assistència a la renovació a gran escala del seu hotel al South Beach de Miami, segons el diari.

L'empresari, propietari d'una cadena amb més de 100 hotels a 19 països, com Mèxic o la República Dominicana, a més de South Beach, va arribar a Miami en un vol des d'Espanya, precisa el Herald. Riu va arribar a un tribunal del comtat de Miami-Dade, on el van emmanillar i el van processar, afegeix el diari.

La setmana passada, els fiscals van acusar Mariano Fernández, així com Riu i el vicepresident regional de l'empresa, Alejandro Sánchez de l'Arc, de compensació il·legal i de confabulació per pagar compensació il·legal. "Confiem que els nostres clients no han comès cap delicte", va dir Wax a la premsa.

contador