• El Govern també estudia retallades similars per al sector elèctric
  • Pèrdues per a Enagás, Endesa, Red Eléctrica, Gas Natural i Iberdrola
alvaro nadal

Enagás i Gas Natural Fenosa cauen amb força en borsa a causa d'una informació que anticipa retallades al sector gasista espanyol regulat per part del Govern. Tot i que les caigudes en borsa són generalitzades per al sector elèctric, ja que afecten a Endesa, Red Eléctrica i Iberdrola.

  • 14,74€
  • 0,48%
  • 24,60€
  • -0,40%

Segons ha publicat 'El Mundo' aquest cap de setmana, el Ministeri d'Energia prepara una retallada en la retribució per inversió en gasoductes espanyols que pot ser d'uns "200 milions d'euros". La mesura del Govern avançaria dos anys, fins al 2019, l'opció de revisar la retribució regulada als serveis de transport i distribució de gas.

"Si considerem que aquestes retallades suposen al voltant del 7% dels costos del sistema i rebaixant totes les activitats regulades, en aquesta mesura la companyia potencialment més afectada seria Enagás", afirmen els experts de Banc Sabadell.

Segons els seus càlculs, la retallada que estudia el Govern podria suposar una rebaixa de 80 milions d'euros al seu EBITDA, un 8% del total, i "podria rebaixar el preu objectiu almenys un 6%". En Gas Natural, la retallada de l'EBITDA seria d'uns 90 milions d'euros, el 2%, cosa que rebaixaria el preu objectiu un 2,2%.

Les caigudes del sector elèctric en general es deuen al fet que la informació d''El Mundo' afegeix que el Govern estudia "reduir de la mateixa manera els costos regulats del sistema elèctric".

Noticias relacionadas

contador