• Els seus títols han marcat mínims en borsa dels últims 18 anys
  • El grup és el proveïdor d'energia més gran del Regne Unit
Centrica, offshore wind farm

L'elèctrica britànica Centrica es desploma un 15% en borsa després de llançar un 'profit warning', un advertiment sobre el seu benefici anual de 2017. Es tracta de la seva major caiguda borsària dels últims 20 anys i els seus títols cotitzen, a més, en mínims de 18 anys.

  • 1,33£
  • 1,18%

Segons indica 'Digital Look', Centrica ha advertit que els seus guanys anuals no arribaran les expectatives del mercat a causa del baix rendiment a la seva divisió de subministrament d'energia comercial.cial.

El proveïdor d'energia més gran del Regne Unit ha esmentat pressions competitives a Amèrica del Nord i UK i també ha assumit una càrrega extraordinària de 46 milions de lliures a Amèrica del Nord després de revisar el valor dels ingressos per electricitat no facturats.

La companyia, propietària de British Gas, va ser privatitzada el 1985 i compta amb uns 650.000 petits accionistes, els quals ha volgut tranquil·litzar assegurant que mantindrà el seu dividend (l'empresa ja el va retallar el 2014 per estalviar efectiu i recolzar la seva qualificació creditícia). No obstant això, el seu benefici per acció (BPA) el 2017 serà de 12,5 penics, per sota dels 15,2 penics esperats.

Iain Conn, conseller delegat de Centrica, ha comentat que el comportament d'alguns negocis al segon semestre "ha estat decebedor", però ha afegit que "el balanç s'ha enfortit materialment i seguim centrant-nos en millorar el nostre rendiment subjacent".

La empresa ha perdido 800.000 clientes en el mercado residencial de Reino Unido desde junio, lo que preocupa a los inversores y analistas. Tras una subida de precios en septiembre, la empresa perdió 150.000 usuarios.

George Salmon, analista de Hargreaves Lansdown, ha destacat que el 'profit warning' era "totalment inesperat" pel mercat, cosa que explica el fort càstig borsari. Aquest expert afegeix que "la confiança dels inversors ja era bastant fràgil" i després d'aquest anunci el mercat ha decidit penalitzar durament les seves accions.

Per la seva banda, Ken Odeluga, analista de City Index, comenta que "els inversors són cada vegada més escèptics sobre l'habilitat del grup per complir amb èxit el seu objectiu d'estalviar 750 milions de lliures anuals fins al 2020".

Noticias relacionadas

contador