• Després d'anunciar un important acord amb Tencent
lego 1

Lego vol estendre el seu imperi de blocs al mercat asiàtic. I per a això, l'empresa de joguines danesa acaba de construir una aliança amb el sistema educatiu xinès per fomentar la popularitat dels seus productes després del seu primer declivi en vendes a escala mundial en més d'una dècada.

Segons informa 'Reuters', Lego està col·laborant amb departaments d'educació locals, col·legis estatals i proveïdors de centres educatius privats xinesos per intentar posar la peça que els falta en un mercat tan rellevant com l'asiàtic. D'aquesta manera, la marca danesa espera aprofitar l'ambició que els pares xinesos tracten d'imprimir en els seus fills fins i tot des d'edats molt primerenques, promocionant els seus productes com un gran impuls per al desenvolupament d'activitats motores i la creativitat.

La companyia de joguines danesa va registrar el 2017 el seu primer declivi en vendes en més d'una dècada

Precisament el gran aval de Lego en aquest mercat serà l'enfocament en l'aprenentatge dels seus productes, dins d'un país conegut per un sistema educatiu particularment rígid. El passat mes de setembre, la multinacional danesa va anunciar que acomiadaria el 8% de la plantilla i modernitzaria el seu negoci després de registrar el primer declivi de les seves vendes en més d'una dècada amb unes xifres especialment anèmiques a Europa i als Estats Units.

Per la seva banda, les últimes estimacions apunten que el sector de les joguines va moure a la Xina uns 7.732 milions d'euros el 2017, un 10% més que l'any anterior, segons la China Toy and Juvenile Products Association. En territori xinès, Lego competeix actualment amb Mattel, Hasbro i el líder del mercat, Alpha Group. No obstant això, l'empresa de joguines danesa està apostant molt fort, després d'obrir una planta de fabricació a la Xina el 2016 i aliar-se recentment amb Tencent per al desenvolupament de jocs en línia.

"Atès que cada vegada més nens dediquen el seu temps a l'entorn digital, les experiències de joc segures s'han convertit en un assumpte vital per a pares i per a la societat en el seu conjunt a la Xina", va afirmar Lego. "El que busquem ara amb Tencent és trobar formes més creatives d'arribar als nens i crear un contingut personalitzat", va explicar el director de Lego a la Xina, Jacob Kragh.

Noticias relacionadas

contador