• L'operació està valorada en 9.000 milions de dòlars
alliance-mercedes-bosch-dans-le-developpement-de-taxis-autonomes

Li Shufu, president del fabricant d'automòbils xinès Geely, ha comprat un 10% de l'accionariat de Daimler, matriu de Mercedes-Benz. Una participació que està valorada en 9.000 milions de dòlars. L'empresari xinès, també propietari de la marca sueca Volvo, es converteix amb aquesta operació en el major accionista de Daimler.

  • 65,72€
  • -0,99%

Daimler va confirmar aquest cap de setmana que Geely s'ha assegurat un 9,7% de les accions i és ara l'accionista majoritari, per davant de Kuwait que té un 6,8%. L'empresa alemanya Daimler va mostrar la seva satisfacció per tenir un nou inversor àncora amb interès a llarg a la companyia.

Per la seva banda, Geely va indicar que no tenia plans a curt termini d'augmentar encara més la seva participació en Daimler. El principal motiu d'aquesta compra és crear una aliança entre el fabricant xinès i l'alemany per al desenvolupament de vehicles elèctrics i de conducció autònoma. Aquesta estratègia busca respondre al desafiament de nous competidors com Tesla, Google i Uber, els quals ja estan treballant en les seves pròpies actuacions de nova tecnologia.

Li Shufu ha assegurat, en declaracions que recull Reuters, que "cap actor de la indústria automotriu guanyarà aquesta batalla contra els invasors externs sense amics. Per aconseguir i afirmar el lideratge tecnològic, un ha d’adaptar una nova forma de pensar en termes de compartir i combinar la força. El meu inversió en Daimler reflecteix aquesta visió", va afirmar l'empresari xinès.

Noticias relacionadas

contador