mercari

L'aplicació japonesa Mercari ha debutat aquest dimarts al parquet de Tòquio amb pujades de fins al 100% per acabar tancant la sessió amb un augment superior al 70%. Amb un preu de sortida de 3.000 iens (27,34 dòlars) per acció, la capitalització de la tecnològica ha arribat als 1.200 dòlars, l'OPV més exitosa d’aquest any al Japó.

Amb més de 100 milions d'usuaris, aquesta aplicació dirigida a la compravenda de productes de segona mà enumera uns 100.000 articles nous cada dia i es troba en una activa fase d'expansió amb 30 milions de descàrregues als Estats Units.

No obstant això, encara existeixen certs dubtes entre els analistes que l’empresa emergent sigui capaç de competir fora del seu mercat natal, on, de moment, registra pèrdues. El seu procés d'expansió a territori nord-americà li va brindar un resultat negatiu de 4.200 milions de iens (uns 38 milions de dòlars) durant el passat exercici, després d'un gran desemborsament en publicitat que la tecnològica va escometre per introduir-se al país. "No podem ser reeixits a nivell mundial sense ser-ho als Estats Units", va confessar el director i fundador de Mercari a l'abril.

Els guanys en Mercari es van produir malgrat el baix rendiment dels índexs nipons que van patir sota el terratrèmol del conflicte comercial entre la Xina i els EUA. El Nikkei 225 s’ha deixat un 1,77%, mentre que li Topix ha rubricat la jornada amb una caiguda de l’1,35%.

Noticias relacionadas

contador