• Berenberg assegura que la ràtio de capital és molt menor del que s'ha presentat en els últims resultats
  • Mèxic i Turquia són les principals fonts de risc per a l'entitat espanyola
BBVA_Ibex

Després de la dura jornada del dimecres, en la qual la victòria de Trump va provocar importants caigudes al BBVA, els analistes del banc alemany Berenberg aprofiten per castigar al banc espanyol reduint encara més el seu preu objectiu i reiterant la seva recomanació de venda.

  • 9,76€
  • -1,35%

L'entitat espanyola va sofrir aquest dimecres les fortes caigudes del pes mexicà, que després de la victòria del candidat republicà, Donald Trump, es va desplomar. El mercat mexicà suposa ja un 50% del negoci de BBVA i l'entitat basca va arribar a perdre fins a un 10% per tancar amb caigudes del 5,7%. Aquest dijous, les accions del banc pugen entorn a l'1% i cotitzen al voltant dels 6,20 euros.

Berenberg torna a 'atiar' a la banca espanyola i en aquest cas és BBVA la que rep una altra recomanació de venda per part de l'entitat alemanya. A més, els analistes de la signatura retallen el preu objectiu per a les accions de l'entitat espanyola de 4 a 3,80 euros, la qual cosa suposaria una caiguda del 40% en la seva cotització.

Segons l'anàlisi dels alemanys, l'estratègia de BBVA se centra a augmentar de grandària per créixer. En aquestes circumstàncies, en les quals el món mantenen una feble demanda i tipus d'interès baixos, Berenberg assenyala que "és probable que el banc espanyol continuï decebent". Malgrat apunten que les ràtios de capital han millorat, posen l'accent en que "el risc de fons se segueix mantenint". Destaquen que "la qualitat del capital és pobre, per la qual cosa continuem modelant un dèficit de 6.000 milions".

Les nombroses inversions dels bancs espanyols a l'estranger no dissipen els dubtes sobre la salut del mercat espanyol

A més, la signatura alemanya destaca que les nombroses inversions dels bancs espanyols a l'estranger no dissipen els dubtes sobre la salut del mercat espanyol. Mentre BBVA busca una possible adquisició de Garanti, Sabadell continua invertint a Regne Unit (TSB) i Mèxic i Caixabank es troba immers en la compra del banc portuguès BPI.

PREOCUPATS PER L'EXPOSICIÓ A MÈXIC I TURQUIA

El país americà és un dels principals problemes per a l'entitat espanyola en aquests moments. Després de la victòria de Trump en les eleccions dels EUA s'obre una porta a la incertesa comercial d'una economia que depèn en gran manera de la demanda de la primera potència mundial. El 50% del benefici net de BBVA en els últims resultats va provenir de Mèxic, i la depreciació de la seva divisa pot suposar un cop dur en el seu compte de resultats.

El mercat turc està sent un altre dels maldecaps de l'entitat d'origen basc. Els analistes de Berenberg esperen que la incertesa econòmica que es viu al país provoqui una caiguda del creixement i del les pèrdues en crèdits concedits. A més, assenyalen que pel costat del tipus de canvi el risc roman.

MASSA PALANQUEJAMENT

Segons la signatura alemanya, el nivell real de palanquejament de BBVA no té res a veure amb el presentat en els seus últims resultats. Mentre l'entitat espanyola va presentar un ràtio de capital del 6,6%, els alemanys assenyalen que aquesta xifra no és real, i que la veritat és que solament aconsegueix el 2,3%.

contador