• El banc nord-americà retalla el seu consell sobre l'entitat càntabra fins a 'neutral'
  • Bankia, BNP, CASA, ING i KBC, els bancs favorits de Deutsche Bank
ep ana botin
La presidenta de Santander, Ana Botín

Els analistes de Citi consideren esgotat el ral·li borsari dels bancs espanyols, després que Sabadell s'hagi disparat un 33% des del començament de l’any, Caixabank hagi pujat un 30%, Liberbank, un 22% i Santander, un 21%.

  • 1,69€
  • 3,27%
  • 4,85€
  • 2,16%

"Malgrat que les nostres estimacions de beneficis se situen per sobre de les del consens i al relatiu baix cost de capital del 8,5% - 10%, veiem poc valor actualment", afirmen aquests experts, que han retallat fins a 'neutral' el seu consell sobre Santander, que avui ha presentat resultats i reiteren la seva recomanació de 'vendre' sobre BBVA.

Citi destaca que els bancs espanyols han pujat una mitjana del 21% el 2017, per sobre de la pujada del 15% registrada pels bancs de la zona euro i del 9% del conjunt del sector, a causa de la previsió de majors tipus d'interès a mitjà termini.

No obstant això, aquests experts recorden que l'Euribor encara segueix degotant a la baixa i que la rendibilitat del bo espanyol a 10 anys només ha augmentat en 30 punts bàsics. L'única entitat en la qual Citi encara manté un consell de 'compra' és Sabadell.

Per la seva banda, els experts de Deutsche Bank consideren Bankia, BNP, CASA, ING i KBC els seus bancs europeus favorits. En la seva opinió, la pressió sobre el marge de beneficis s'ha estabilitzat, sobretot a Holanda i Espanya, la qual cosa beneficia particularment les entitats que operen en aquests mercats.

Noticias relacionadas

contador