cbarcelormittal

ArcelorMittal es dispara un 7% fins als 24,5 euros i és el millor valor de l'IBEX 35 avui després de conèixer que les importacions xineses de mineral de ferro van grimpar al setembre a un rècord de 103 milions de tones, enfront de les 88,7 milions de tones a l'agost.

  • 10,13€
  • -0,10%
  • 23,76€
  • 0,93%

I és que la balança comercial de la Xina corresponent al mes de setembre ha portat un nou rècord en la importació de ferro en superar les 96,3 milions de tones de 2015. A més, les vendes a l'exterior del país van augmentar un 9% respecte al mateix mes de 2016, mentre que les seves importacions van créixer un 19,5%, segons les xifres en iuans publicades aquest divendres per l'Administració General de Duanes.

Aquestes referències han animat el mercat, que contempla l'opció que aquest boom pugui perllongar-se. Els analistes de Citigroup, de fet, es mostren optimistes sobre l'evolució d'aquestes dades durant els propers mesos. ArcelorMittal despunta un 7% en borsa avui i es revalora ja un 17% aquest any. A més, el consens dels analistes de Factset atorga al major fabricant mundial d'acer un potencial de creixement del 15% i un preu objectiu de 25,5 euros.

Per la seva banda, Acerinox també secunda les dades xinesos i és el segon valor de l'IBEX que més puja aquest divendres. L'altra acereria del selectiu avança un 2% fins als 12,3 euros.

Noticias relacionadas

contador