• Sabadell reitera el consell de compra, amb una valoració de 89 euros
  • L'entitat catalana s'estima un potencial alcista del 45%en dotze mesos
ep president dacciona jose manuel entrecanales
ACCIONA

Acciona puja un 2% en borsa i és l'únic integrant de l'IBEX 35 que cotitza en positiu després d'anunciar aquest dimarts, després del tancament de mercat, un pla de recompra d'accions valorat en 233 milions d'euros.

  • 118,60€
  • -0,34%

El grup controlat per la família Entrecanales, la cotització borsària del qual travessa un moment complicat, recomprarà un màxim de 2,86 milions d'accions, al voltant del 5% del seu capital, fins a març de 2019. L'objectiu és defensar el valor en borsa.

Des de Banc Sabadell, reiteren el seu consell de 'compra', amb un preu objectiu a 12 mesos de 89 euros. Això implica un potencial alcista del 45% sobre el preu actual de mercat (+2%, 61,38 euros). "Valorem positivament el programa en si i el fet que no hi hagi una limitació de preu en obrir un rang màxim ampli", afirmen aquests experts.

Pel que fa a anàlisi tècnica, Acciona ha complicat seriosament el seu aspecte tècnic després de perdre l'important suport dels 64 euros. "Molt hauria de rebotar Acciona per sortir de la zona de perill a la qual s'ha endinsat després de les últimes caigudes. Aquestes donen continuïtat als màxims i mínims decreixents dels últims mesos", explica José María Rodríguez, analista de 'Bolsamanía'. Durant els últims dotze mesos, registra una caiguda del 18%.

El passat 27 de febrer, el grup va anunciar la venda del seu negoci d'energia termosolar, Acciona Termosolar, per 1.093 milions d'euros. Els actius inclouen cinc plantes termosolars ubicades a Espanya, amb una potència instal·lada agregada de 250 MW.

La companyia també va presentar els seus resultats anuals i del quart trimestre. Acciona va guanyar 220 milions d'euros el 2017, xifra que representa un 37,5% menys respecte als 352 milions de 2016. La companyia va generar uns ingressos de 7.254 milions d'euros, un creixement del 21,4% en front de l'any passat. L'EBITDA va ser de 1.275 milions d'euros durant 2017, un 7,0% més.

Noticias relacionadas

contador