• Corea del Nord i l'huracà Harvey, els dos factors que estan pesant en el preu de l’'or negre'
cbpetroleo67

Volatilitat al mercat del petroli aquest dilluns. Mentre que el West Texas cotitza pràcticament pla (47,29 dòlars) per les retallades de producció, el Brent baixa un 1% (52,26 dòlars) mentre que l'or puja després de l'última prova nuclear de Corea del Nord.

Les caigudes en West Texas s'atribueixen a les retallades de producció després de l'huracà Harvey. Al voltant del 5,5% de la producció de petroli del Golf de Mèxic -cosa que equival a 96.000 barrils diaris- romania tancat aquest diumenge, segons ha informat l'Oficina Federal de Seguretat i Aplicació de la Llei Ambiental, recull Reuters. Alhora, les refineries que utilitzen cru per fer combustible estan reiniciant la seva activitat gradualment. Els operadors esperen que el mercat del cru torni a la normalitat. No obstant això, molts analistes creuen que podrien passar mesos abans que la indústria petroliera es recuperi completament de Harvey. El governador de Texas, Greg Abbott, va estimar danys d'entre 150.000 i 180.000 milions de dòlars, i va dir que eren més costosos que els que van provocar els huracans Katrina i Sandy, que van assotar Nova Orleans el 2005 i Nova York el 2012, respectivament.

Fora dels Estats Units, les actuacions de Corea del Nord estan augmentant la pressió sobre el cru Brent mentre que els inversors treuen els diners del petroli, considerat un actiu més arriscat, i el dirigeixen a l'or, tradicionalment vist com un actiu refugi.

Noticias relacionadas

contador