• El precio de la energía se revalorizó un 1,4% a consecuencia del encarecimiento de la energía eléctrica
  • La tasa de variación sin energía descendió dos décimas durante el segundo mes del año hasta el 1,4%
electricidad

Els preus industrials van créixer al febrer un 1,3%, més d'un punt sobre la dada registrada en el primer mes de l'any. D'aquesta manera, la taxa anual de l'Índex de Preus Industrials (*IPRI) és revisada a l'alça per dissetè mes consecutiu des de setembre de 2016. La variació intermesual va ser del 0,1%. Així ho revela aquest divendres l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

El preu de l'energia es va revalorar un 1,4% a conseqüència de l'encariment de la producció, el transport i la distribució d'energia elèctrica, que augmenta la seva variació anual en gairebé sis punts, en contrast amb la caiguda que van sofrir el febrer de 2017. A més, cal destacar que els preus del refinament del petroli van caure més que l'any passat.

La taxa de variació dels béns intermedis va descendir tres desenes fins al 2,4%, amb l'avanç dels preus principal de la fabricació de productes químics bàsics, compostos nitrogenats, fertilitzants, plàstics i cautxú sintètic. Els bens peribles o de consum no durador van llançar una variació anual del seu preu del 0,6%, tres desenes per sota de la del mes anterior, gràcies a l'encariment principal de la fabricació d'olis i greixos vegetals i animals.

La taxa de variació sense energia va descendir dues desenes durant el segon mes de l'any fins a l'1,4%, situant-se una desena per sobre del IPRI general.

Noticias relacionadas

contador