• La cancellera alemanya es mostra positiva amb les negociacions amb el Regne Unit...
  • ...i el president de la CE indica que "el Regne Unit ens ha donat algunes informacions de les seves propostes, però no totes les que volem"
merkel-salue-le-discours-de-macron-veut-discuter-des-details

El Brexit és el tema que monopolitza l'agenda. La cancellera alemanya Angela Merkel ha estat la primera en pronunciar-se abans d'aquesta trobada. En una resposta marcadament positiva divendres a una apel·lació de la cimera de la UE per part de la primera ministra Theresa May a la recerca d'ajuda amb Brexit va indicar que les converses amb Gran Bretanya estaven avançant i era poc probable que es trenquessin, segons recull Reuters.

Merkel va fer els seus comentaris al final del primer dia d'una cimera de la Unió Europea i després que al maig reclamés a la resta de líders silenciar els crítics al seu país i trencar el 'stand by' de les converses. "En contraposició a com es representa a la premsa britànica, tinc la impressió que aquestes converses avancen pas a pas", va dir Merkel en una conferència de premsa a última hora. "No tinc absolutament cap dubte que si tots estem enfocats... puguem obtenir un bon resultat. Des de la meva banda, no hi ha indicis que no tinguem èxit", ha assenyalat en declaracions que recull Reuters.

Per la seva banda, el president de la Comissió Europea (CE), Jean-Claude Juncker, va dir que confia en arribar a avanços durant la negociació avui entre els Vint-i-set i el Regne Unit sobre el "Brexit", encara que va afegir "no esperar" cap "miracle". "Anem a prendre els punts que ja tenim i examinar-los. El Regne Unit ens ha donat algunes informacions de les seves propostes, però no totes les que volem", va afegir Juncker a la seva arribada a la segona jornada de la cimera europea de tardor, durant la qual la qüestió britànica marcarà l'agenda.

Els Vint-i-set tenen previst reunir-se després amb el negociador per al "Brexit" del bàndol comunitari, Michel Barnier. "És hora de treballar. Estic preparat per un bon esmorzar a l'anglesa", va dir a la seva arribada al Consell Europeu el primer ministre luxemburguès, Xabier Bettel.

Noticias relacionadas

contador