• Al seu informe consideren que l'OPEP té poques opcions
ep petroleo
ARCHIVO

Els mercats miren aquesta jornada amb especial atenció al cru. Aquest dimecres, el petroli es debat entre vermells i verds després de desplomar-se durant la sessió passada (barril Brent: 46,18; West Texas: 43,36 dòlars). Els membres de l'OPEP (Organització de Països Exportadors de Petroli) estan complint amb les retallades i, no obstant això, les seves actuacions per reduir la producció no estan tenint l'impacte buscat en els preus del cru. Per això, els analistes de Macquarie han posat el seu focus sobre 'l'or negre'.

"Els nostres nous objectius per als preus mitjana del Brent són 54,15 dòlars durant el segon semestre de 2017. Mentre que estimem que el 2018 se situï en 49,33 dòlars i en 52,75 dòlars el 2019, respectivament. Les nostres anàlisis indiquen que hi haurà massa petroli produït, carregat i comercialitzat a tot el món fins al 2020", apunten.

Els analistes de l'entitat consideren que l'OPEP té poques opcions. "La opció 1 és mantenir les retallades fins al 2019 i donar temps al fet que la demanda creixi i el creixement fàcil s'alenteixi. L'opció 2 és aturar els talls immediatament. L'estratègia actual és probablement la pitjor. La realitat és que fins i tot la més òptima de les estratègies potencials de l'OPEP probablement no funcionarà", asseguren al seu informe.

A hores d'ara, els membres de l'OPEP (Organització de Països Exportadors de Petroli) estan complint amb les retallades i, no obstant això, les seves actuacions per reduir la producció no estan tenint l'impacte buscat en els preus del cru. Des del començament de l’any, el petroli ha perdut un 20% en valor, el seu pitjor acompliment durant els primers sis mesos de l'any des de 1997.

Aquest dimecres, s'han publicat els inventaris setmanals de cru als EUA, que han baixat en 2,45 milions de barrils, mentre el consens anticipava una caiguda de 2,1 milions de barrils. Aquesta dada augmenta la volatilitat del preu del petroli, ja que els operadors l'utilitzen com un indicador per mesurar el grau d'oferta al mercat. Les dades de l'American Petroleum Institute van mostrar dimarts que les existències de cru nord-americans la setmana passada havien caigut més del previst. Els inventaris de gasolina i destil·lats van pujar des de novembre.

El compliment d'un acord entre l'Organització de Països Exportadors de Petroli i altres productors per reduir la producció en 1,8 milions de barrils per dia des de gener va aconseguir el seu punt més alt al maig des que es van acordar les restriccions l'any passat.

Noticias relacionadas

contador